Ungaria neagă implicarea în fabricarea pagerelor care au explodat în Liban

Taiwan şi Ungaria au respins acuzaţiile că ar fi produs pagerele care au explodat în Liban şi au omorât 12 oameni.

Urmărește
1623 afișări
Imaginea articolului Ungaria neagă implicarea în fabricarea pagerelor care au explodat în Liban

După Taiwan, şi Ungaria a respins acuzaţiile că ar fi implicată în fabricarea pagerelor care au explodat în Liban, provocând moartea a 12 persoane, inclusiv a doi copii, şi rănirea altor 2.800, informează AFP.

Hsu Ching-kuang, şeful Gold Apollo, a declarat că pagerele respective „nu au fost fabricate în Taiwan” şi că modelul AR924 menţionat în raporturile media nu este produs de compania sa.

Ministrul economiei din Taiwan a spus că modelele fabricate de Gold Apollo au funcţii doar de recepţie şi nu pot exploda, adăugând că nu există înregistrări ale exporturilor directe către Liban.

Într-o declaraţie similară, Zoltan Kovacs, purtătorul de cuvânt al guvernului maghiar, a spus că BAC Consulting KFT, partenerul de afaceri din Budapesta al Gold Apollo, este doar un intermediar comercial fără facilităţi de producţie.

Kovacs a mai spus că dispozitivele menţionate nu au fost niciodată în Ungaria şi că ţara colaborează cu agenţiile internaţionale pentru a investiga cazul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici