Ungaria: Un elicopter înamtriculat în România s-a prăbuşit în Dunăre

Un elicopter înmatriculat în România şi pilotat de un cetăţean ungur s-a prăbuşit în Dunăre în apropiere de Mosonmagyarovar, în nord-vestul Ungariei, sâmbătă după-amiază, a anunţat purtătorul de cuvânt al autorităţii naţionale pentru siguranţa transporturilor.

Urmărește
886 afișări
Imaginea articolului Ungaria: Un elicopter înamtriculat în România s-a prăbuşit în Dunăre

Elicopter MI 34 de fabricaţie rusească (Imagine: www.aviastar.org)

La bordul elicopterului, MI 34 de fabricaţie rusească, se aflau patru persoane, a declarat Erika Bajko, pilotul şi trei pasageri. Toţi patru au reuşit să înoate până la mal, a adăugat aceasta.

Toate cele patru persoane au fost rănite şi spitalizate, una dintre ele fiind în stare gravă.

Elicopterul, care desfăşura curse pentru turiştii veniţi la un festival sătesc din apropiere, zbura la altitudine joasă şi a fost prins între liniile de înaltă tensiune, pilotul pierzând controlul aeronavei, a declarat Mihaly Kosa de la biroul regional pentru situaţii de urgenţă.

Elicopterul era înregistrat în România. Acesta aparţine unui cetăţean german şi era pilotat de un ungur.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici