UNICEF critică situaţia copiilor refugiaţi din Germania

Mulţi solicitanţi de azil minori din Germania trebuie să petreacă în continuare perioade lungi de timp în adăposturi nesigure şi supraaglomerate, unii dintre aceştia având acces limitat la educaţie şi neprimind îngrijiri medicale adecvate, potrivit unui studiu al UNICEF, citat de Associated Press.

Urmărește
847 afișări
Imaginea articolului UNICEF critică situaţia copiilor refugiaţi din Germania

UNICEF critică situaţia copiilor refugiaţi din Germania (Imagine: Hepta)

Conform studiului UNICEF asupra situaţiei celor 350.000 de minori ce au sosit în Germania ca solicitanţi de azil, din 2015, minorii petrec adeseori luni sau chiar ani de zile în adăposturi unde uneori sunt martori sau sunt expuşi violenţei şi abuzurilor.

Numai o treime din minorii ce locuiesc în adăposturi pentru refugiaţi au acces la educaţie. În vreme ce aceştia au acces la îngrijire medicală, ei nu primesc acelaşi tratament medical precum minorii germani, atunci când vine vorba de boli psihice sau cronice.

”Copiii ce şi-au pierdut casele şi au trecut prin lucruri oribile trebuie să-şi regăsească rapid drumul înapoi spre normalitate”, a spus Christian Schneider, directorul UNICEF din Germania.

”În primul rând, copiii nu sunt solicitanţi de azil, imigranţi sau refugiaţi, ci pur şi cimplu copii”, a adăugat acesta.

Copiii se simt adeseori stigmatizaţi şi excluşi din cauza statului lor de solicitanţi de azil, potrivit studiului UNICEF.

”Minorii ar trebui să stea pe cât de puţin posibil în adăposturile pentru refugiaţi şi să fie primiţi cât mai rapid posibil în grădiniţe, şcoli şi centre de pregătire progesională, astfel încât să nu piardă timp preţios din copilăria lor”, a mai afirmat Schneider.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici