Uniunea Creştin-Democrată cere suplimentarea prezenţei NATO în estul Europei, pentru descurajarea Rusiei

  • Uniunea Creştin-Democrată (CDU) cere suplimentarea prezenţei NATO în estul Europei, pentru contracararea Rusiei
  • Deputat CDU: "Cred că este necesară o consolidare substanţială a capacităţilor NATO" în Europa de Est
  • Henning Otto: Flancul de est al NATO "trebuie să redevină urgent principalul punct de apărare, mai mult decât, spre exemplu, zona Indo-Pacifică"
Urmărește
433 afișări
Imaginea articolului Uniunea Creştin-Democrată cere suplimentarea prezenţei NATO în estul Europei, pentru descurajarea Rusiei

Uniunea Creştin-Democrată cere suplimentarea prezenţei NATO în estul Europei, pentru descurajarea Rusiei

Uniunea Creştin-Democrată (CDU), partidul cancelarului german Angela Merkel, cere Alianţei Nord-Atlantice să intensifice prezenţa militară în Europa de Est, în scopul contracarării Rusiei, acuzată de o serie de provocări politice şi militare.

După recentul incident aerian din Belarus, în cursul căruia a fost arestat un jurnalist disident, şi în contextul activităţilor militare ruse în apropierea frontierelor Ucrainei, membri ai Uniunii Creştin-Democrate (CDU, centru-dreapta), principalul partid aflat la guvernare în Germania, cer suplimentarea prezenţei militare NATO în Europa de Est.

„Cred că este necesară o consolidare substanţială a capacităţilor NATO în Europa de Est”, afirmă, într-un interviu acordat publicaţiei Süddeutsche Zeitung, deputatul Henning Otte, reprezentantul pentru probleme de apărare al grupului Uniunii Creştin-Democrate / Uniunii Creştin-Sociale (CDU/CSU) din Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului german.

"Rusia trebuie să înţeleagă clar că Alianţa Nord-Atlantică este pregătită să respecte angajamentele de apărare reciprocă. Alianţa noastră trebuie să exercite în mod real rol de apărare şi să fie credibilă", a precizat Henning Otte.

Referindu-se la incidentul cu avionul de pasageri produs în Belarus, politicianul german a notat că preşedintele belarus, Aleksandr Lukaşenko, acţionează în acest fel pentru că "este sigur de susţinerea Rusiei".

În acest context, NATO ar trebui să joace un rol mai activ în regiune, subliniază Henning Otto. "În mod concret, ar trebui trimise mai multe avioane Eurofighter în zona Mării Baltice, iar grupurile de luptă ale NATO ar trebui suplimentate", a subliniat el. Germania participă deja cu şase avioane multirol Eurofighter la misiuni NATO în Lituania.

Flancul de est al NATO "trebuie să redevină urgent principalul punct de apărare, mai mult decât, spre exemplu, zona Indo-Pacifică", a insistat Henning Otto.

Ministrul german al Apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, efectuează în prezent un turneu în Asia şi a pledat pentru intensificarea angajamentelor în zona Indo-Pacifică.

Administraţia Joseph Biden a semnalat că strategia globală a Statelor Unite se va concentra inclusiv pe zona Indo-Pacifică, pentru contracararea Chinei.

Regimul din Belarus, condus de preşedintele Aleksandr Lukaşenko, şi-a atras critici dure la nivel internaţional după incidentul aerian de duminică, riscând noi sancţiuni. Un avion al companiei Ryanair care zbura din Grecia spre Lituania a fost forţat să aterizeze duminică în capitala Belarusului. Decizia de aterizare a fost justificată prin presupusa primire a unui mesaj care avertiza că la bord ar fi o bombă. Un activist al opoziţiei din Belarus, Raman Pratasevich, şi partenera lui, Sofia Sapega, au fost reţinuţi imediat după aterizarea avionului la Minsk, iar ulterior au fost plasaţi în arest preventiv.

Aleksandr Lukaşenko se află vineri în Rusia, pentru o întâlnire cu preşedintele Vladimir Putin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici