- Home
- Externe
- BRUXELLES, (16.02.2022, 15:02)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Uniunea Europeană cere Rusiei să reducă presiunile militare asupra Ucrainei
Uniunea Europeană speră într-un rezultat favorabil în criza dintre Rusia şi Ucraina, dar este pregătită şi pentru cel mai grav scenariu, a declarat miercuri Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, iar preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a cerut reducerea tensiunilor.
Urmărește
468 afișări
„Această criză a fost creată de Moscova. Sperăm la ce este mai bine, dar suntem pregătiţi pentru ce este mai rău", a declarat Ursula von der Leyen, potrivit site-ului Politico.eu, într-un discurs rostit în Parlamentul European.
„În cazul în care Kremlinul va opta pentru utilizarea violenţei împotriva Ucrainei, răspunsul nostru va fi puternic şi unitar", a adăugat Ursula von der Leyen, avertizând că Uniunea Europeană a pregătit un set de sancţiuni "solide şi complete" împotriva Rusiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Ministrul Educaţiei: ne confruntăm cu un demers bizar, izolaţionist, cu elemente de pseudoreligie
-
MAI susţine că „România este una dintre cele mai sigure ţări din lume”
-
Un videoclip în care sania lui Moş Crăciun este doborâtă de o rachetă a ruşilor circulă online
La rândul său, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a îndemnat Administraţia Vladimir Putin să detensioneze situaţia cu Ucraina. „Îndemnăm Rusia să adopte măsuri concrete şi tangibile în sensul reducerii tensiunilor, întrucât acestea sunt condiţiile pentru un dialog politic sincer. Noi nu putem încerca la infinit să găsim o soluţie diplomatică, în timp ce partea cealaltă mobilizează trupe", a subliniat Charles Michel, în Parlamentul European, reunit la Strasbourg.
Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, a exprimat preocupare în legătură cu votul Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, prin care îi este propus preşedintelui Vladimir Putin să recunoască independeţa regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk. „Este un pas îngrijorător. Nu ştim ce are de gând Vladimir Putin. Noi suntem pregătiţi să continuăm negocierile, discuţiile, pentru a găsi soluţii diplomatice la cea mai gravă criză cu care se confruntă Europa după sfârşitul Războiului Rece", a afirmat Josep Borrell Fontelles.
Parlamentul European va supune votului un plan de asistenţă financiară în valoare de 1,2 miliarde de euro destinat Ucrainei.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Finlanda și Estonia lansează patrule navale în urma suspiciunii de sabotaj rusesc în cazul Estlink 2. Rutte: „NATO va spori prezența în Marea Baltică”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Drumul spre distracția de Revelion e aglomerat: Rute alternative și sfaturi esențiale pentru un drum sigur spre munte
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe