Unul dintre cei şapte copii infectaţi cu E.coli în Franţa a fost plasat în comă artificială

Unul dintre cei şapte copii spitalizaţi în Lille, în nordul Franţei, din cauza unei infecţii cu bacteria E.coli după ce au mâncat hamburgeri, a fost plasat în comă artificială, în timp ce originea contaminării ar urma să fie cunoscută cel mai târziu luni.

Urmărește
286 afișări
Imaginea articolului Unul dintre cei şapte copii infectaţi cu E.coli în Franţa a fost plasat în comă artificială

Unul dintre cei şapte copii infectaţi cu E.coli în Franţa a fost plasat în comă artificială (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Copilul, în vârstă de doi ani, va fi supus hemodializei pentru epurarea sângelui. El se află în secţia de reanimare, unde necesită îngrijiri "dificile şi atente", a declarat profesorul Stéphane Leteurtre, de la spitalul din Lille, în cadrul unei întâlniri cu presa, reiterând că starea sa de sănătate este "îngrijorătoare".

Copilul, a subliniat medicul, a dezvoltat "simptome obişnuite" de infecţie dar cu "particularitatea prezenţei unei afecţiuni neurologice", care a generat "probleme de conştienţă".

Starea celorlalţi şase pacienţi originari din diferite oraşe din nordul Franţei, cu vârste cuprinse între 18 luni şi opt ani, este "stabilă", potrivit medicului Michel Foulard, şeful serviciului de nefrologie pediatrică din spital, care intenţionează să îi externeze pe doi dintre ei "la începutul săptămânii viitoare".

Copiii spitalizaţi suferă de "diaree cu sânge" după ce au consumat hamburgeri marca "Steak Country" vânduţi de magazinele Lidl.

În afară de aceşti şapte copii, alte două cazuri de infectare fac "obiectul unor investigaţii pentru a afla dacă acestea au legătură cu aceeaşi bacterie" E.coli, a anunţat vineri ministrul Sănătăţii, Xavier Bertrand, în cadrul unei conferinţe de presă la Lille.

Este vorba despre un "tânăr adult" şi un "copil în vârstă de aproximativ zece ani", care locuiesc tot în nordul Franţei, a precizat profesorul Leteurtre.

Rezultatele analizelor eşantioanelor de hamburger suspecte vor fi cunoscute cel mai târziu luni, potrivit laboratorului cu sediul la Lyon, care a primit loturile în cursul dimineţii.

"Este vorba despre a verifica dacă alimentul suspectat este contaminat, apoi de a determina tulpina", a precizat Estelle Loukiadis, care conduce laboratorul dependent de Ministerul Agriculturii, subliniind că "odată originea contaminării cunoscută, se impun măsuri de gestionare şi prevenire".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici