Unul dintre primii medici care au avertizat despre Covid-19 a dispărut. Care sunt temerile apropiaţilor

  • Un medic din Wuhan a dispărut de câteva zile
  • Ai Fen este unul dintre primii medici care au avertizat în legătură cu apariţia Covid-19
  • Apropiaţii acesteia se tem că dispariţia sa ar avea legătură cu criticile sale la adresa autorităţilor
Urmărește
2967 afișări
Imaginea articolului Unul dintre primii medici care au avertizat despre Covid-19 a dispărut. Care sunt temerile apropiaţilor

Unul dintre primii medici care au avertizat despre Covid-19 a dispărut. Care sunt temerile apropiaţilor

Un medic din oraşul chinez Wuhan, care a fost printre primii doctori care au avertizat în legătură cu apariţia unei „boli similare SARS”, a dispărut, informează Daily Mail. Medicul Ai Fen a spus în repetate rânduri în trecut că a fost „mustrată extrem de dur” de către oficiali după ce, la începutul epidemiei din China, a distribuit o fotografie a unui pacient despre care a scris că ar fi infectat cu coronavirus.

Imaginea a fost puternic distribuită de alţi internauţi până a ajuns la medicul Li Wenliang, oftalmologul care a avertizat pentru prima dată în mod public despre apariţia unei noi boli cauzate de coronavirus. Li Wenliang a murit în luna februarie după ce el însuşi a fost infectat cu Covid-19. Şi el a fost acuzat la acea vreme că ar fi „răspândit informaţii false online în mod ilegal”.

Dr. Ai a acordat un interviu pentru o revistă din China, în care a criticat conducerea spitalului în care lucra pentru ignorarea avertismentelor sale privind apariţia acestei boli, iar apropiaţii săi spun că aceasta nu a mai fost văzută începând de atunci, informează 60 minutes Australia.

Zvonurile privind dispariţia sa au apărut după ce guvernul comunist de la Beijing a fost criticat pentru că ar fi ascuns informaţiile pe care le deţinea cu privire la noul tip de coronavirus. Iniţial, Beijingul a încercat să ascundă epidemia prin pedepsirea medicilor care au tras semnale de alarmă cu privire la această boală. Totodată, guvernul a negat că infecţia s-ar putea transmite de la om la om şi a decis foarte târziu izolarea regiunilor afectate.

Ulterior, după ce virusul a început să se răspândească tot mai mult, Partidul Comunist Chinez a început să cenzureze toate informaţiile cu privire la acest nou tip de coronavirus.

Chiar şi acum, mai mulţi politicieni chinezi avertizează că datele publicate de autorităţi cu privire la numărul de infecţii şi de morţi sunt cel mai probabil greşite, iar unii localnici din Wuhan, epicentrul pandemiei, au sugerat că datele reale ar fi chiar de zece ori mai mari decât cele prezentate oficial.

În interviul acordat anterior dispariţiei sale, dr. Ai Fen a mărturisit că regretă că nu a vorbit mai mult despre această boală, după ce patru dintre colegii săi, printre care şi Li Wenliang, au murit în timpul acestei epidemii.

„Dacă aş fi ştiut ce urma să se întâmple, nu mi-ar fi păsat de mustrările pe care le-am primit. Aş fi spus orice şi oriune aş fi vrut”, spunea ea.

Ea a anunţat şi conducerea spitalului despre apariţia unei boli similare SARS. Două zile mai târziu a fost chemată de conducerea instituţiei şi mustrată pentru raportul prezentat.

Interviul a fost publicat recent, dar a fost scos de pe reţelele sociale de către revistă.

Apropiaţii medicului susţin că dispariţia acesteia este legată de declaraţiile sale despre coronavirus şi ar avea legătură cu guvernul chinez.

Sursa foto: Renwu/Weibo

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici