- Home
- Externe
- (05.10.2020, 17:28)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
UPDATE Turcia a retras o navă de explorare din estul Mării Mediterane. Uniunea Europeană salută decizia Turciei
- Turcia a retras o navă de explorare din zone disputate situate în estul Mării Mediterane
- Nava Yavuz a fost retrasă din largul Insulei Cipru şi va reveni în Turcia
- Decizia, luată în timpul unei vizite a secretarului general NATO, poate contribui la detensionarea situaţiei din estul Mediteranei
Urmărește
545 afișări
Turcia a retras o navă de explorare din estul Mării Mediterane
O navă turcă de explorare pentru depistarea zăcămintelor de hidrocarburi s-a retras luni dintr-o zonă maritimă disputată situată în apropierea Insulei Cipru şi a revenit în apele teritoriale turce, informează Agenţia France-Presse şi cotidianul Le Figaro.
În pofida apelurilor internaţionale, Turcia anunţase că misiunea navei de explorare Yavuz va fi prelungită până pe 12 octombrie, dar nava a fost retrasă luni şi va reveni în Portul turc Tasucu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FOTO. Un soldat rănit din Coreea de Nord a fost capturat de forțele ucrainene, afirmă Coreea de Sud
-
Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni: temperaturi de „gerul Bobotezei” la început de an
-
Au apărut imagini care par să arate noi modele de avioane militare chineze
-
451 de persoane au traversat ilegal Canalul Mânecii în prima zi de Crăciun
Manevra Turciei ar putea fi un semnal pozitiv pentru reducerea tensiunilor cu Republica Cipru şi Grecia în estul Mării Mediterane.
Nava a fost retrasă în contextul în care secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, s-a deplasat luni la Ankara, după care va efectua şi o vizită în Grecia.
După tensiunile din august, Turcia şi Grecia au stabilit recent să reia negocierile pe tema zonelor disputate.
Uniunea Europeană a avertizat Turcia că riscă să fie vizată de sancţiuni dacă menţine activităţile de explorare în zone teritoriale disputate.
UPDATE Uniunea Europeană salută decizia Turciei de retragere a unei nave de explorare din estul Mediteranei
"Plecarea navei reprezintă un nou pas pe care îl salutăm în sensul detensionării situaţiei şi sperăm că vor fi măsuri suplimentare în această direcţie. Este un semnal important", a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, citat de agenţia Reuters.
O navă turcă de explorare pentru depistarea zăcămintelor de hidrocarburi s-a retras luni dintr-o zonă maritimă disputată situată în apropierea Insulei Cipru şi a revenit în apele teritoriale turce. În pofida apelurilor internaţionale, Turcia anunţase că misiunea navei de explorare Yavuz va fi prelungită până pe 12 octombrie, dar nava a fost retrasă luni şi va reveni în Portul turc Tasucu. Manevra Turciei ar putea fi un semnal pozitiv pentru reducerea tensiunilor cu Republica Cipru şi Grecia în estul Mării Mediterane.
O altă navă turcă utilizată pentru operaţiuni de explorare, Barbaros Hayrettin Pasa, rămâne în largul coastelor de sud-est ale Insulei Cipru.
După tensiunile din august, Turcia şi Grecia au stabilit recent să reia negocierile pe tema configurării zonelor disputate.
Uniunea Europeană a avertizat Turcia că riscă să fie vizată de sancţiuni dacă menţine activităţile de explorare în zone teritoriale disputate.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Ancheta preliminară confirmă că o rachetă rusească a provocat prăbușirea Azerbaijan Airlines în Kazahstan
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:55
Au apărut imagini care par să arate noi modele de avioane militare chineze
-
astăzi, 07:45
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Lavrov: Administraţia Trump ar trebui să facă primul pas pentru „restabilirea dialogului” / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale