Uraganul Beryl se apropie de Jamaica. Experţii spun că ar putea avea consecinţe catastrofale

  • Experţii avertizează că uraganul Beryl ar putea avea consecinţe catastrofale pe măsură ce se apropie de Jamaica.
  • Deja, furtuna deosebit de violentă a făcut prăpăd în estul Mării Caraibilor.
743 afișări
Imaginea articolului Uraganul Beryl se apropie de Jamaica. Experţii spun că ar putea avea consecinţe catastrofale

Uraganul Beryl se apropie de Jamaica. Experţii spun că ar putea avea consecinţe catastrofale

Michael Brennan, directorul Centrului Naţional al Uraganelor din SUA, avertizează că uraganul Beryl ar putea avea consecinţe catastrofale pe măsură ce traversează Jamaica, potrivit BBC.

El s-a referit la „daune larg răspândite” la case, copaci, linii electrice şi alte elemente de infrastructură. Ravagii ar putea să facă şi valurile care se formează şi lovesc ţărmurile.

Cele mai afectate zone din Jamaica ar putea fi capitala Kingston şi o parte a coastei de sud a insulei, a mai spus Brennan.

Uraganul Beryl a lovit mai multe ţări din Marea Caraibilor. Numeroase comunităţi au rămas fără energie electrică şi mii de oameni au fost evacuaţi. Uraganul a lovit mai multe insule din estul regiunii şi apoi s-a îndreptat spre vest.

Pe insula Union, situată lângă St Vincent şi Grenadine, aproape toţi locuitorii au rămas fără case.

„Aproape că nu au mai rămas clădiri în picioare. Casele sunt turtite, drumurile blocate, stâlpii de electricitate sunt jos pe străzi”, a declarat Katrina Coy, o locuitoare a insulei Union.

În perioada 4 – 5 iulie 2024, uraganul Beryl poate atinge coastele mexicane şi din America Centrală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici