Uraganul Helene a ucis cel puţin 90 de oameni în SUA

Numărul deceselor înregistrate în urma uraganului Helene a ajuns la cel puţin 90, transmite agenţia Reuters.

Urmărește
66 afișări
Imaginea articolului Uraganul Helene a ucis cel puţin 90 de oameni în SUA

Uraganul Helene a ucis cel puţin 90 de oameni în SUA

Potrivit unui bilanţ, cel puţin 90 de persoane au murit în Carolina de Nord, Carolina de Sud, Georgia, Florida, Tennessee şi Virginia, iar autorităţile se tem că vor fi descoperite şi alte cadavre.

Multe persoane sunt date dispărute după ce serviciile de telefonie au căzut în mai multe zone, iau sute de oameni nu au reuşit să mai ia legătura cu rudele lor.

Estimările pagubelor au variat de la 15 miliarde de dolari la peste 100 de miliarde de dolari, au declarat asigurătorii şi meteorologii în cursul weekendului. Au fost afectate sistemele de apă, comunicaţiile şi rutele de transport esenţiale.

De asemenea, milioane de oameni au rămas fără curent electric, iar multe drumuri şi poduri au fost distruse.

Pagubele materiale vor deveni mai clare pe măsură ce autorităţile vor evalua distrugerile.

Preşedintele Joe Biden intenţionează să viziteze zonele afectate în această săptămână, de îndată ce va putea face acest lucru fără a perturba serviciile de urgenţă, a declarat Casa Albă. „Este tragic”, a declarat Biden duminică, promiţând asistenţă pentru recuperare.

Candidatul republican la preşedinţie Donald Trump va vizita Valdosta, Georgia, luni, pentru a primi o informare cu privire la pagubele produse de furtună şi pentru a „facilita distribuirea de ajutoare”, au anunţat reprezentanţii campaniei sale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
helene,
uragan,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici