- Home
- Externe
- (17.09.2020, 19:39)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ursula von der Leyen crede că UE şi Marea Britanie mai pot ajunge la un acord privind relaţiile post-Brexit, dar atrage atenţia: Timpul este scurt
- Preşedintele Comisiei Europene crede că un acord UE-Marea Britanie privind relaţiile post-Brexit încă este posibil.
- Ursula von der Leyen: "Încă sunt convinsă că putem ajunge la un acord."
- UE este nemulţumită că Guvernul de la Londra vrea modificarea Acordului Brexit.
Urmărește
153 afișări
Profimedia
Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, a exprimat convingerea că încă este posibil un acord între Marea Britanie şi Uniunea Europeană privind relaţiile viitoare dacă va fi depăşită criza generată de iniţiativa Guvernului britanic de modificare a unor clauze ale Acordului Brexit.
Ursula von der Leyen a declarat, într-un interviu acordat cotidianului Financial Times, că iniţiativa Guvernului Boris Johnson de a modifica unele clauze ale Acordului privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană a fost o "surpriză foarte neplăcută".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
"Încă sunt convinsă că putem ajunge la un acord. Este mai bine să nu avem această distragere a atenţiei prin exprimarea dubiilor asupra unui acord internaţional existent, ci să ne concetrăm pe obţinerea noului acord, timpul este scurt", a afirmat preşedintele Comisiei Europene.
Declaraţiile reflectă strategia Uniunii Europene de a menţine negocierile cu Marea Britanie, în timp ce Bruxellesul continuă să conteste proiectul de lege propus de Guvernul Boris Johnson, pentru modificarea unor clauze ale Acordului Brexit. Potrivit unor diplomaţi europeni, Bruxellesul va decide abia după următoarea sesiune de negocieri cu Marea Britanie dacă va iniţia vreo acţiune legală împotriva Londrei.
Uniunea Europeană vrea consolidarea parteneriatelor cu Statele Unite şi Marea Britanie, a declarat miercuri Ursula von der Leyen în "Discursul despre Starea Uniunii", avertizând însă Guvernul Boris Johnson asupra negocierilor privind relaţiile post-Brexit. "În afară de a reacţiona mai activ la evenimentele de pe plan mondial, Europa trebuie să aprofundeze şi să îşi îmbunătăţească parteneriatele cu prietenii şi aliaţii. (...) Avem nevoie de noi începuturi în relaţiile cu vechi prieteni, pe ambele maluri ale Atlanticului, pe ambele maluri ale Canalului Mânecii", a subliniat preşedintele Comisiei Europene. Referindu-se la negocierile cu Guvernul de la Londra pe tema relaţiilor post-Brexit, Ursula von der Leyen a precizat: "Cu fiecare zi care trece, şansele unui acord obţinut în timp util încep să scadă. Negocierile sunt mereu dificile, suntem obişnuiţi cu acest lucru".
Marea Britanie s-a retras din Uniunea Europeană pe 1 februarie. În perioada de tranziţie post-Brexit, care durează până pe 31 decembrie 2020, Marea Britanie va continua să aplice reglementările Uniunii Europene. Premierul Boris Johnson speră că va finaliza până pe 31 decembrie 2020 negocierile privind viitoarele relaţii bilaterale. Liderii UE i-au transmis în mod repetat că timpul este foarte scurt. Bruxellesul a avertizat Guvernul de la Londra că va trebui să respecte standardele sociale, de muncă şi de protecţie a mediului pentru a obţine un acord de liber-schimb cu Uniunea Europeană. Downing Street susţine că vrea condiţii similare cu cele acordate de Uniunea Europeană Canadei, Coreei de Sud şi Japoniei, dar oficiali UE au atras atenţia că situaţia este diferită la nivelul standardelor, în contextul proximităţii geografice dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie. Recent, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a avertizat că Uniunea Europeană trebuie să se pregătească pentru scenariul încheierii fără niciun acord a tranziţiei post-Brexit.
Tensiunile s-au amplificat în contextul în care Guvernul Boris Johnson intenţionează să modifice unele clauze ale Acordului Brexit, un plan considerat a fi o încălcare a reglementărilor internaţionale.
Citește pe alephnews.ro: Ce va face Musk în noua funcție la „Departamentul de eficiență guvernamentală”?
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Mark Zuckerberg a înregistrat propria sa versiune a piesei rap „Get Low” alături de starul american T-Pain
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:46
-
ieri, 22:27