- Home
- Externe
- (29.11.2024, 15:35)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ursula von der Leyen creează un grup de lucru pentru a pune în aplicare raportul lui Mario Draghi privind competitivitatea UE
- Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, înfiinţează o echipă de funcţionari dedicată punerii în aplicare a proiectului lui Mario Draghi privind competitivitatea Uniunii Europene.
- Draghi susţine că, pentru a rezolva problema competitivităţii scăzute a UE, ar fi necesare investiţii anuale suplimentare de 750-800 miliarde de euro.
Urmărește
149 afișări
Potrivit unor oficiali ai Uniunii Europene, citaţi de Politico, grupul de lucru ar urma să transforme recomandările fostului preşedinte al Băncii Centrale Europene în propuneri concrete şi potenţiale acte legislative.
Raportul lui Draghi privind competitivitatea, publicat în septembrie, a prezentat o serie de idei pentru instituţiile şi capitalele UE pentru a combate „agonia lentă”, după cum a spus el, cu care Europa riscă să se confrunte din cauza lipsei de investiţii în inovare, a fragmentării pieţelor financiare de-a lungul graniţelor naţionale şi din cauza faptului că fabricarea şi furnizarea unor bunuri şi servicii strategice depind prea mult de companii non-europene.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Curtea Constituţională a României se pronunţă luni pe anularea turului 1 al alegerilor prezidenţiale
-
Ursula von der Leyen creează un grup de lucru pentru a pune în aplicare raportul lui Mario Draghi privind competitivitatea UE
-
Răsturnare de situaţie. Cel mai mare grup politic din UE cere anularea interdicţiei maşinilor cu motoare pe combustie din 2035
-
Guvernul răspunde până luni la obiecţiile Avocatului Poporului privind pensiile militare
Draghi a declarat că UE are nevoie de un nivel de investiţii fără precedent, mai mult decât dublu faţă de cel legat de Planul Marshall, care a canalizat 13 miliarde de dolari, echivalentul a aproximativ 150 de miliarde de dolari în prezent, către Europa de Vest la sfârşitul anilor '40 şi începutul anilor '50.
Draghi susţine că, pentru a rezolva problema competitivităţii scăzute a UE, ar fi necesare investiţii anuale suplimentare de 750-800 miliarde de euro, echivalentul a 4,4-4,7 % din PIB-ul UE. Acest lucru ar aduce raportul dintre investiţii şi produsul intern brut la un nivel care nu s-a mai înregistrat din anii '70.
Ursula on der Leyen a făcut din sugestiile lui Draghi centrul celui de-al doilea mandat al său în calitate de preşedinte al Comisiei, încorporând principalele concluzii ale acestuia - în afară de împrumutul comun al UE - în programul politic pe care a cerut Parlamentului European să îl sprijine în vară.
Prezentându-şi miercuri noua echipă în faţa Parlamentului, Ursula von der Leyen a anunţat că principala iniţiativă a următorului mandat de cinci ani va fi o „busolă a competitivităţii” pentru a reduce decalajul în materie de inovare faţă de Statele Unite, a decarboniza economia UE şi a creşte independenţa sa economică, fiecare comisar având sarcina de a contribui la aceste obiective.
Natura exactă a grupului de lucru este încă în curs de elaborare, înainte de începerea următoarei Comisii la 1 decembrie. Este probabil ca grupul să facă parte din Secretariatul General, ceea ce l-ar plasa în centrul executivului UE, ceea ce înseamnă că ar putea raporta direct lui von der Leyen.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Cum influențează TikTok comportamentele sociale și politice? Sociolog: E esențial pentru bunăstarea noastră psihologică să fim expuși la idei care nu ne plac
Citește pe www.zf.ro: Ce legătură este între Călin Georgescu, Asociaţia Română a Clubului de la Roma, Mugur Isărescu, BNR
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Fostul prim-ministru britanic, Boris Johnson, propune ca trupele britanice să apere graniţele ucrainene, în contextul unui posibil acord pentru pace
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dmitri Peskov reacționează la acuzațiile României la adresa Rusiei: „Bucureștiul imită tendința occidentală de a da vina pe Moscova”
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare: așa arată la 63 de ani prima soție a celebrului milionar din fotbal
PROSPORT.RO
Localitatea din România în care toți angajații primăriei sunt rude. Culmea, toți sunt în concediu!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe