Ursula von der Leyen şi Keir Starmer plănuiesc o întâlnire pentru "resetarea" relaţiilor dintre UE şi Marea Britanie

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi noul prim-ministru al Marii Britanii, Sir Keir Starmer, urmează să organizeze o întâlnire în câteva săptămâni pentru a accelera o "resetare" a relaţiilor la trei ani după ce Regatul Unit a părăsit blocul comunitar.

Urmărește
429 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen şi Keir Starmer plănuiesc o întâlnire pentru "resetarea" relaţiilor dintre UE şi Marea Britanie

Ursula von der Leyen şi Keir Starmer plănuiesc o întâlnire pentru "resetarea" relaţiilor dintre Regatul Unit şi UE

Ursula von der Leyen a lipsit de la cele două mari evenimente internaţionale la care Starmer a participat de la victoria sa electorală din 4 iulie, deoarece îşi făcea campanie pentru un al doilea mandat la şefia Comisiei.

Echipa sa spera să se întâlnească cu Starmer în această săptămână, dar acum lucrează la o întâlnire la sfârşitul lunii august sau începutul lunii septembrie, au declarat oficiali familiarizaţi cu planurile pentru Financial Times.

Starmer şi-a subliniat intenţia de a stabili o nouă relaţie cu Uniunea Europeană săptămâna trecută, când a găzduit o reuniune a Comunităţii Politice Europene la Blenheim Palace, la care au participat aproape 50 de lideri europeni.

Charles Michel, preşedintele Consiliului European, a participat şi a declarat că speră că resetarea ar putea fi pusă pe o bază oficială în cadrul unui summit bilateral Marea Britanie-UE în lunile următoare, "astfel încât să putem arăta că această relaţie este una strategică". 

Starmer speră să poarte discuţii cu Ursula von der Leyen "în viitorul apropiat", potrivit asistenţilor săi. Însă Starmer a subliniat că Marea Britanie nu va reintra în uniunea vamală, în piaţa unică şi nu va restabili libera circulaţie.

Nick Thomas-Symonds, trimisul ministerial al lui Starmer la UE, a declarat săptămâna trecută pentru Financial Times că doreşte să stabilească un "dialog structurat", astfel încât miniştrii şi funcţionarii UE şi ai Regatului Unit să se poată întâlni în mod regulat pentru a discuta probleme precum securitatea, comerţul, migraţia ilegală şi energia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici