Uzină rusească producătoare de tancuri T80 BVM, în flăcări

Uzina rusească Omsktransmash, o subsidiară a UralVagonZavod, din Leninsky, regiunea Omsk, se află în flăcări de mai bine de câteva ore, scrie Defence Blog. Focul ar fi izbucnit la una dintre clădirile fabricii, dar până acum nu au fost raportaţi răniţi sau morţi.

Urmărește
41956 afișări
Imaginea articolului Uzină rusească producătoare de tancuri T80 BVM, în flăcări

Uzină rusească producătoare de tancuri T80 BVM, în flăcări

Guvernatorul Omsk, Vitali Khotsenko, a confirmat incidentul după ce deja pe reţelele sociale au apărut mai multe videoclipuri cu uzina în flăcări: „A izbucnit un incendiu la uzina Omsktransmash. Acoperişul unei clădiri a luat foc în timpul unor reparaţii. Specialiştii se află la faţa locului; alte detalii vor fi clarificate pe parcurs”, a spus acesta.

Omsktransmash este o uzină esenţială în industria de apărare rusească, întrucât produce tancurile T-80 BVM şi sistemele Solntsepek, folosite în războiul din Ucraina.

Ministerul situaţiilor de urgenţe din Rusia a transmis că focul a izbucnit la 12.55, azi la prânz, şi că o echipă specializată a ajuns deja la fabrică pentru a opri incendiul.

Compania Omsktransmash a fost supusă sancţiunilor internaţionale japoneze şi americane din cauza implicării sale în producerea de echipamente militare care sunt folosite pe frontul din Ucraina. Uzina este cunoscută ca fiind folosită şi pentru producerea de hardware-uri militare, astfel făcând-o esenţială pentru infrastructura rusească de apărare.

Deşi oficialii ruşi susţin că incendiul a pornit în urma unor reparaţii, este posibil ca în spatele acestuia să se afle un atac ucrainean.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici