Vaccinări urgente împotriva poliomielitei pentru copiii din Londra. Virusul a fost detectat în ape uzate

Campanie urgentă de vaccinare în Londra. Toţi copiii cu vârste între 1 şi 9 ani vor fi vaccinaţi împotriva poliomielitei, după ce virusul a fost detectat în apele uzate.

Urmărește
268 afișări
Imaginea articolului Vaccinări urgente împotriva poliomielitei pentru copiii din Londra. Virusul a fost detectat în ape uzate

Virusul, care poate provoca paralizie, a fost găsit de 116 ori în apele reziduale din Londra începând din februarie, notează BBC.

În cadrul campaniei urgente de imunizare, aproape 1 milion de copii vor primi vaccinul, inclusiv cei care sunt deja la zi cu vaccinurile.

Părinţii şi îngrijitorii vor fi contactaţi de medicul de familie în cursul lunii următoare.

Poliomielita este considerată o boală a trecutului în Marea Britanie, după ce întreaga Europă a fost declarată liberă de poliomielită în 2003.

Cu toate acestea, ceea ce se întâmplă acum este uşor complicat, deoarece probele detectate sunt legate de un vaccin antipoliomielitic utilizat în alte ţări.

Unele părţi ale lumii care încă se confruntă cu focare de poliomielită folosesc vaccinul oral antipoliomielitic - care este sigur, dar foloseşte un virus viu. Acesta oferă o imunitate foarte mare, dar are potenţialul de a se răspândi de la o persoană la alta în zonele în care nu sunt protejate prea multe persoane.

Dacă se răspândeşte, devine o problemă deoarece forma sigură a virusului utilizat în vaccin poate suferi mutaţii şi evolua până când poate duce din nou la paralizie.

Agenţia britanică de securitate sanitară (UKHSA) spune că majoritatea mostrelor detectate sunt forma sigură a vaccinului împotriva poliomielitei, dar "câteva" au suferit mutaţii suficiente pentru a fi periculoase. 

Alarma a fost trasă pentru prima dată în iunie, după o serie de teste efectuate la staţia de epurare Beckton, care deserveşte nordul şi estul Londrei.

UKHSA afirmă că analiza genetică a probelor sugerează că răspândirea virusului "a depăşit o reţea apropiată de câteva persoane".

O reuniune a experţilor guvernamentali în vaccinuri a recomandat o campanie rapidă de rapel pentru copiii cu vârste cuprinse între un an şi nouă ani.

Obiectivul este dublu. În primul rând, reducerea riscului ca un copil să ia virusul şi să rămână paralizat şi, de asemenea, creşterea nivelului de imunitate, astfel încât virusul să se răspândească mai greu.

Dr. Vanessa Saliba, epidemiolog consultant la UKHSA, a declarat: "Toţi copiii cu vârste cuprinse între unu şi nouă ani din Londra trebuie să primească acum o doză de vaccin antipoliomielitic - fie că este vorba de o doză suplimentară de rapel sau doar pentru a se pune la zi cu vaccinările de rutină".

Ea a declarat că riscul pentru majoritatea populaţiei care este vaccinată rămâne "scăzut", dar a spus că este "vital" ca părinţii să se asigure de vaccinarea completă a copiilor.

Între una din 100 şi una din 1.000 de persoane dezvoltă paralizie după ce au contractat poliomielită, majoritatea cazurilor fiind înregistrate la copiii mici.

Copiilor li se va oferi vaccinul inactivat - care conţine un virus "mort" şi nu prezintă niciun risc de răspândire. Aceasta este forma de vaccin antipolio pe care Marea Britanie o foloseşte din 2004.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici