- Home
- Externe
- (11.10.2020, 12:11)
- Bogdana Gusuleac
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vaccinurile anti-COVID-19 cu aplicare locală prin pulverizare ar putea fi un antidot revoluţionar, spun cercetătorii
- O mare parte din proiectele privind dezvoltarea unui vaccin împotriva COVID-19 presupun injectarea soluţiei în braţ.
- Însă, majoritatea oamenilor de ştiinţă descoperă acum că eficienţa medicamentului ar putea fi sporită dacă îl aplicăm pe zonele cheie: în nas şi în gât.
- Instrumentul de administrare al medicamentului va semăna cu un inhalator folosit de bolnavii de astm.
Urmărește
3482 afișări
Vaccinurile anti-COVID-19 cu aplicare locală prin pulverizare ar putea fi cel revoluţionar antidot, spun cercetătorii
O mare parte din proiectele privind dezvoltarea unui vaccin împotriva COVID-19 presupun injectarea soluţiei în braţ. Însă, majoritatea oamenilor de ştiinţă descoperă acum că eficienţa medicamentului ar putea fi sporită dacă îl aplicăm pe zonele cheie: în nas şi în gât.
Majoritatea vaccinurilor care se află acum în faza de testare presupun injectarea a două doze de serum în braţ. Specialiştii speră, însă, că răspunsul sistemului imunitar va fi mai rapid dacă medicamentul este aplicat direct pe zona cea mai afectată de virus, aparatul respirator.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
Vaccinările prin pulverizare se află deja în curs de dezvoltare în SUA, Marea Britanie şi Hong Kong şi ar putea ajuta statele grav afectate să scape de restricţiile impuse, care nu fac decât să dea peste cap economia şi viaţa de zi cu zi. Totodată, vaccinarea prin pulverizare ar putea ajuta la prevenirea creşterii agentului patogen în nas, ceea ce ar putea limita şi transmiterea rapidă a virusului.
Cercetătorii s-au concentrat pe dezvoltarea vaccinului cu aplicare prin injecţie, fiind considerată cea mai rapidă formă de contact cu serul. Însă, premisa de la care pleacă grupurile de cercetare în vaccinuri prin inhalare şi pulverizare este că aparatul respirator este căptuşit de mucoasă, cu un conţinut ridicat de proteine imune, numite IgA, care oferă o protecţie mai bună împotriva virusurilor respiratorii. Activarea acestor proteine ar putea duce la protejarea zonelor adânci din plămâni, zone în care virusul SARS-CoV-2 provoacă cele mai multe daune.
Michael Diamond, specialist în boli infecţioase la Universitatea Washington din St. Louis: Vaccinurile din a doua şi a treia generaţie, cât şi vaccinurile intranazale, vor fi o componentă cheie în diminuarea transmiterii virusului în interiorul comunităţii.
În urma unui studiu de tip experiment realizat de Diamond pe şoareci, echipa sa a descoperit că administrarea unui vaccin experimental prin nas a dus la un răspuns imun puternic în tot corpul. Eficienţa s-a putut observa şi la nivelul căilor respiratorii.
Cei de la Altimmune plănuiesc să facă testări cu vaccinul nazal, aflat în al patrulea stadiu de testare, pe un grup de bolnavi COVID-19. Instrumentul de administrare al medicamentului va semăna cu un inhalator folosit de bolnavii de astm.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: VIDEO Explozie de culoare: Spectacolele de Ziua Morţilor din Mexic sunt adaptate situaţiei pandemice
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe