- Home
- Externe
- PHENIAN, (05.08.2015, 13:15)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Văduva fostului preşedinte sud-coreean Kim Dae-jung, într-o vizită extrem de rară în Coreea de Nord: "Merg cu speranţa că putem să ne vindecăm rănile şi suferinţa" - FOTO, VIDEO
Văduva fostului preşedinte sud-coreean Kim Dae-jung, Lee Hee-ho, începe miercuri o vizită de trei zile în Coreea de Nord, cu speranţa să ajute la o diminuare a tensiunilor care au contracarat cooperarea transfrontalieră între cele două ţări surori şi inamice, relatează AFP în pagina electronică.
Urmărește
2240 afișări
Văduva fostului preşedinte sud-coreean Kim Dae-jung, Lee Hee-ho (Imagine: www.upi.com)
Vizita pe care fosta Primă Doamnă Lee Hee-ho o efectuează în perioada 5-8 august pare să aibă un caracter umanitar, însă există speculaţii referitoare la o posibilă întâlnire cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, care a aprobat personal această călătorie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Sper ca această vizită să ofere o fereastră pentru mai mult dialog, (mai multe) schimburi şi (mai multă) cooperare", a declarat la plecare, pe aeroportul din Seul, Lee Hee-ho, citată de purtătorul său de cuvânt.
Citeşte şi: IMAGINI RARE din Coreea de Nord: Cum arată de fapt cea mai închisă ţară din lume - GALERIE FOTO
"Merg la Phenian cu speranţa ca noi, coreenii, să putem să ne vindecăm rănile şi suferinţa ultimilor 70 de ani de disensuni", a declarat ea.
Cele două Corei se află - teoretic - în război, iar zboruri directe între cele două ţări - ca cel luat de către Lee Hee-ho şi cei 18 membri ai anturajului său - sunt extrem de rare.
Fosta Primă Doamnă a vizitat Coreea de Nord în trei rânduri, ultima dată pentru a-i aduce un omagiu, în timpul funeraliilor, tatălui lui Kim Jong-un, fostul lider Kim Jong-il, în decembrie 2011.
Soţul ei Kim Dae-jung este artizanul politicii "razei de soare" - de angajare cu izolata Coree de Nord, înarmată nuclear, care a condus la organizarea unui summit istoric, cu Kim Jong-il, în 2000.
Însă această politică a fost abandonată în mare parte după ce la putere a venit un Guvern conservator, în 2008, iar legăturile transfrontaliere au fost puternic afectate.
O serie de teste nucleare şi de lansări de rachete de către regimul nord-coreean şi confruntări militare ocazionale, în ultimii ani, au amplificat tensiunile deja existente.
Seulul a subliniat că vizita fostei Primei Doamne este personală şi că Lee Hee-ho nu poartă niciun mesaj oficial din partea Guvernului sud-coreean.
Însă din anturajul ei fac parte oficiali sud-coreeni.
De asemenea, unii analişti apreciază că această vizită şi aprobarea ei de către Kim Jong-un poate oferi o fereastră în vederea reluării dialogului asupra unor probleme non-politice.
Aproape toate negocierile în probleme majore - de la arsenalul nuclear al Phenianului şi până la reluarea acordării unui ajutor public de către Seul regimului stalinist - au fost abandonate de ani de zile.
Vizita lui Lee Hee-ho are loc chiar înainte de marcarea, pe 15 august, a 70 de ani de la eliberarea în 1945 a Peninsulei Coreene - înainte să fie împărţită - de sub dominaţia colonială japoneză.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Un pastor canadian, reţinut în Coreea de Nord, şi-a cerut scuze pentru "trădarea" faţă de regimului de la Phenian - FOTO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe