Valeriu Streleţ şi-a publicat diplomele şi notele pe o reţea de socializare - FOTO

Valeriu Streleţ, însărcinat luni de către preşedintele Nicolae Timofti să formeze un nou Guvern, un politician vechi, cofondator, deputat PLDM şi liderul grupului parlamentar liberal-democrat, a publicat marţi pe o reţea de socializare fotografii cu diplomele obţinute, relatează portalul Unimedia.

1600 afișări
Imaginea articolului Valeriu Streleţ şi-a publicat diplomele şi notele pe o reţea de socializare - FOTO

Valeriu Streleţ (Imagine: Facebook)

Potrivit Unimedia, Streleţ, în vârstă de 45 de ani, este originar din satul Ţareuca, în raionul Rezina (est).

Candidatul la funcţia de şef al Guvernului moldovean a publicat pe o reţea de socializare fotografii cu diplomele sale, în contextul în care fostul premier Chiril Gaburici şi-a anunţat demisia pe 12 iunie, pe fondul unei anchete privind o presupusă falsificare a unei diplome de studii.

"Pentru a nu lăsa loc pentru suspiciuni sau supoziţii, anexez diplomele de studii şi un CV mai actualizat. Şcoala medie din satul meu natal am absolvit-o în 1987, cu medalie de argint, fapt pentru care voi rămâne mereu recunoscător profesorilor mei", scrie el.

Potrivit documentului, Streleţ a absolvit Facultatea de Istorie a Universităţii de Stat din Republica Moldova (USM) cu media 9,22, obţinând titlul de istoric, profesor de istorie.

În 2005, candidatul PLDM a obţinut diploma de licenţă de la Academia de Studii Economice a Republicii Moldova (ASEM), unde a absolvit Facultatea de Economie Generală şi Drept cu media generală 9,34. El a fost licenţiat în drept, cu specializarea drept în economie.

În 1993, Streleţ a fost profesor de politologie şi istorie a culturii la Liceul Român-Francez „Gh. Asachi” din Chişinău, în perioada 1994-1995 a fost şeful secţiei de publicitate la Fondul de Investiţii pentru Privatizare CAIS, iar din 1996 şi până în 2003 a fost director general al societăţii cu răspundere limitată Bioprotect.

În perioada 2006-2009, el a fost preşedinte şi apoi membru al Consiliului reţelei locale din Republica Moldova al Pactului Global ONU al Responsabilităţii Sociale Corporative.

În 2002, Streleţ devenea subsecretar general al Partidului Social-Liberal, iar în 2007 vicepreşedinte al Partidului Liberal-Democrat.

Valeriu Streleţ a fost ales deputat PLDM în 2009, iar în 2011 ajunge la conducerea grupului parlamentar liberal-democrat.

El vorbeşte română, rusă, franceză şi engleză, este căsătorit cu Aurelia Braguţa şi are patru copii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici