Vânătorii suedezi au împuşcat 150 de urşi bruni în primele zile ale vânătorii. Ecologiştii au descris vânătoarea drept. „măcel pur”. Autorităţile spun că este necesară pentru a menţine o populaţie viabilă

Peste 150 de urşi bruni au fost ucişi în primele zile ale vânătorii anuale de urşi din Suedia, în timp ce controversa creşte cu privire la ceea ce ecologiştii au numit „măcel pur”, relatează The Guardian.

Urmărește
32194 afișări
Imaginea articolului Vânătorii suedezi au împuşcat 150 de urşi bruni în primele zile ale vânătorii. Ecologiştii au descris vânătoarea drept. „măcel pur”. Autorităţile spun că este necesară pentru a menţine o populaţie viabilă

Vânătorii suedezi au împuşcat 150 de urşi bruni în primele zile ale vânătorii. Ecologiştii au descris vânătoarea drept. „măcel pur”. Autorităţile spun că este necesară pentru a menţine o populaţie viabilă

Guvernul suedez a eliberat 486 de licenţe pentru împuşcarea urşilor în cadrul vânătorii din acest an, echivalentul a aproximativ 20% din populaţia de urşi bruni. Aceasta urmează unui record de 722 de urşi anul trecut. Până joi după-amiază - a doua zi de vânătoare - fuseseră deja împuşcaţi 152 de urşi, potrivit Agenţiei pentru protecţia mediului din Suedia.
 
Vânătoarea a devenit centrul unei controverse tot mai mari, iar anul acesta poliţia a însoţit vânătorii pentru prima dată, anticipând proteste locale.
 
Ofiţerii de poliţie au patrulat pădurile pe jos şi cu drone pentru a asigura „progresul paşnic al vânătorilor”, pe fondul îngrijorărilor că majorarea licenţelor ar putea provoca proteste.
 
„Am considerat necesar să ne asigurăm că nu există nicio interferenţă cu vânătorii ce îşi desfăşoară activitatea în timpul vânătorii de urşi din acest an. Acest lucru are loc deoarece a existat o creştere a numărului de protestatari la vânătoarea de râşi şi lupi care a avut loc la începutul acestui an.””, a declarat Joacim Lundqvist, ofiţer de poliţie şi coordonator al faunei sălbatice pentru nordul Suediei.
 
În Suedia, urşii au fost vânaţi aproape până la dispariţie în urmă cu un secol, dar numărul lor s-a redresat până la un vârf de 3 300 în 2008. În anii care au urmat, sacrificările au redus numărul urşilor cu 40%, ajungând la aproximativ 2 400. Numărul lor trebuie redus la 1400, valoare considerate optimă de guvernul suedez pentru a menţine o populaţie viabilă.
 
Totuşi decizia guvernului suedez nu este privită cu ochi buni de toată lumea. Ecologiştii sunt îngrijoraţi că, dacă vor continua, vânătorile ar putea avea repercusiuni în întreaga regiune. La începutul acestei luni, grupurile ecologiste norvegiene au făcut apel la autorităţile suedeze din unele regiuni de frontieră să refuze licenţele de ucidere a urşilor, argumentând că acestea ameninţă populaţia de urşi bruni din ambele ţări. Apelul lor a fost respins.
 
Truls Gulowsen, şeful Organizaţiei norvegiene pentru conservarea naturii, a declarat că este „foarte îngrijorat de acest sacrificiu”.
 
El a spus: „Este o reducere semnificativă şi destul de dramatică a populaţiei de urşi bruni din Scandinavia. Acum că Suedia îşi reduce serios stocul, acest lucru va avea un impact asupra capacităţii de supravieţuire a întregii populaţii scandinave.”
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici