Vasile Tarlev propune alegeri anticipate în R. Moldova

Liderului Uniunii Centriste din Moldova (UCM), Vasile Tarlev, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că alegerile parlamentare de la 5 aprilie au fost fraudate, iar pentru stabilizarea situaţiei trebuie organizate alegeri anticipate, relatează Info-Prim Neo, în pagina electronică.

Urmărește
97 afișări
Imaginea articolului Vasile Tarlev propune alegeri anticipate în R. Moldova

Vasile Tarlev propune alegeri anticipate în R. Moldova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În opinia fostului premier (2001-2008), alegerile au fost fraudate prin emiterea mai multor fişe de însoţire a buletinelor de identitate, prin votul unor persoane decedate, iar militarii au avut posibilitatea de a-şi exercita opţiunea de vot atât la unitatea militară, cât şi în localităţile unde au viză de reşedinţă.

"Tensiunea creată în Legislativul nou ales este evidentă, iar pentru ameliorarea situaţiei este necesară o forţă de echilibru aşa cum este UCM. Şi vom face tot posibilul pentru a deveni o forţă de centru, pentru a păstra echilibrul în Republica Moldova", a adăugat Tarlev. În caz contrar, ţara riscă destabilizări permanente şi tensiuni sociale grave, "ce pot afecta statalitatea Republicii Moldova", a precizat el.

"Alegerile anticipate, indiferent de rezultat, vor fi în favoarea societăţii. Alegerile vor genera calm, vor reprezenta un test de maturitate, democraţie în faţa organismelor internaţionale. În caz contrar, timp de patru ani, vor fi şi mai mari tensiuni şi confruntări în societate", a explicat liderul UCM.

În opinia lui Tarlev, evenimentele din 7 aprilie au fost dirijate din umbră de mai multe formaţiuni politice. "Şi UCM i s-a propus să participe la manifestaţiile din 7 aprilie. Însă, am ştiut ce scenariu va fi şi nu am vrut să devenim un ţap ispăşitor", a adăugat acesta, fără a preciza de unde a venit invitaţia. Pentru a obţine organizarea alegerilor anticipate, opoziţia trebuie să se ţină de cuvânt şi să nu participe la alegerea preşedintelui ţării, a conchis el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici