Vehicule subacvatice controlate de la distanţă, trimise în locul unde s-a scufundat iahtul Bayesian

  • Mai multe vehicule subacvatice controlate de la distanţă au fost trimise în locul unde s-a scufundat iahtul Bayesian.
  • Experţii încearcă astfel să găsească persoanele dispărute.
  • O amplă operaţiune de căutare şi salvare a început luni, după scufundarea iahtului britanic.
Urmărește
750 afișări
Imaginea articolului Vehicule subacvatice controlate de la distanţă, trimise în locul unde s-a scufundat iahtul Bayesian

Foto cu caracter ilustrativ

Experţii folosesc vehicule subacvatice controlate de la distanţă pentru a ajunge la iahtul scufundat. Vehiculele sunt capabile să opereze pe fundul mării mai mult timp decât scafandrii.

Epava se află la o adâncime de 50 de metri, unde scafandrii pot petrece doar 12 minute sub apă. Asta înseamnă că până ajung la Bayesian, au doar 10 minute pentru a cerceta epava. Vehiculele şi scafandrii încearcă să intre în cabinele din interiorul epavei pentru a descoperi dacă pasagerii dispăruţi sunt în interior.

În paralel, numeroase ambarcaţiuni se alătură operaţiunii care a fost declanşată de autorităţile italiene în apropierea coastelor Siciliei. Bărci, elicoptere şi scafandri caută şase persoane dispărute după scufundarea ambarcaţiunii. Iahtul s-a scufundat luni, în jurul orei locale 4.30.

Ambarcaţiunea se afla în apropiere de Porticello atunci când paza de coastă italiană a anunţat că s-a scufundat. Este un iaht construit în 2008, de 56 de metri, numit Bayesian, sub pavilion britanic. Camper & Nicholsons, compania care deţine Bayesian, a confirmat pentru BBC că iahtul s-a scufundat luni, în jurul orei 4:30, ora locală, într-o perioadă cu „vreme severă”. Firma a mai spus că la bord erau 12 oaspeţi şi 10 membri ai echipajului. 15 persoane au fost au fost salvate, una a murit şi alte şase sunt dispărute.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici