- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Veioza, rechinul, morcovul şi autobuzul, însemnele partidelor din Egipt. Tu cu care ai vota? - FOTO
Egiptenii, care au început să voteze în primele alegeri legislative după înlăturarea de la putere a lui Hosni Mubarak, pun ştampila pe buletinele de vot pe simboluri inedite.
Veioza, rechinul, morcovul şi autobuzul, însemnele partidelor din Egipt. Tu cu care ai vota? (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Inserarea unor simboluri pe listele de alegeri şi pe banerele de campanie a candidaţilor pare o măsură bizară la prima vedere, însă acest tip de imagini sunt folosite cu succes, încă din campaniile parlamentare din anul 1950, scrie dailymail.co.uk.
Deşi pare ciudat, folosirea imaginilor în campaniile politice are un rol extrem de util, motivul fiind cât se poate de simplu: peste jumătate din populaţia egipteană este analfabetă. Aşadar, cele 250 de simboulri sunt atribuite câte unui partid politic, ajutând astfel alegătorii analfabeţi să aleagă partidul dorit.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
-
SUA dă Ucrainei un nou pachet de ajutor militar de 1,25 miliarde de dolari
În imagini sunt reprezentate obiecte uşor identificabile pentru a putea fi asociate cu uşurintă cu figura politică pe care o reprezintă. Printre imagini se numără tancul, aparatul foto, semaforul, sticla de apă, struguri, piramide, chitara sau fluturele.
Imaginile sunt alese de către Comisia care se ocupă de alegerile din Egipt şi sunt repartizate aleatoriu partidelor participante la alegeri.
Sistemul electoral complex prevede o decupare a ţării în trei regiuni care votează succesiv. Votul pentru Adunarea Poporului (Camera Deputaţilor) se va derula până la 11 ianuarie, apoi va fi urmat în perioada 29 ianuarie-11 martie de alegerile pentru Shura, Camera superioară consultativă.
Viitorul Parlament va fi responsabil cu numirea unei comisii care va trebui să redacteze o nouă Constituţie, o etapă decisivă în tranziţia ţării spre democraţie, promisă după revolta populară care a condus la înlăturarea lui Hosni Mubarak.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:59
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
astăzi, 08:51
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”