Venezuela arestează cetăţeni americani, spanioli şi cehi pentru „complot pentru destabilizarea ţării”. Răspunsul SUA

  • Autorităţile venezuelene au declarat că au arestat trei cetăţeni americani, doi spanioli şi un cetăţean ceh suspectaţi de complot pentru destabilizarea ţării.
  • Ministerul de Interne din Venezuela acuză CIA că s-ar afla în spatele acestei operaţiuni, însă Departamentul de Stat al SUA a declarat că afirmaţiile sunt „categoric false”.
Urmărește
1351 afișări
Imaginea articolului Venezuela arestează cetăţeni americani, spanioli şi cehi pentru „complot pentru destabilizarea ţării”. Răspunsul SUA

Venezuela arestează cetăţeni americani, spanioli şi cehi pentru „complot pentru destabilizarea ţării”. Răspunsul SUA

Autorităţile din Venezuela au anunţat arestarea a şase cetăţeni străini – trei americani, doi spanioli şi unul ceh – aceştia fiind suspectaţi că au pus la cale un complot pentru destabilizarea ţării, scrie BBC.

Ministrul de interne din Venezuela, Diosdado Cabello, a declarat că sute de arme au fost confiscate şi că suspecţii arestaţi urmăreau asasinarea preşedintelui venezuelean Nicolás Maduro, dar şi a altor oficiali de rang înalt.

Într-o conferinţă de presă susţinută sâmbătă, Cabello a afirmat că „CIA conduce această operaţiune”.

Potrivit The Guardian, Departamentul de Stat al SUA a respins aceste acuzaţii şi a declarat că „orice afirmaţii privind implicarea SUA într-un complot pentru răsturnarea lui Maduro sunt categoric false”.

Joi, Trezoreria SUA a declarat că vizează „oficiali-cheie implicaţi în declaraţiile frauduloase şi ilegitime de victorie ale lui Maduro şi în reprimarea brutală a liberei exprimări după alegeri”, notează BBC.

Nicolas Maduro a fost declarat câştigătorul unui nou mandat în urma alegerilor prezidenţiale din iulie de către Consiliul Naţional Electoral (CNE) din Venezuela. Cu toate acestea, opoziţia susţine că deţine rapoarte care arată că Edmundo Gonzalez, contracandidatul lui Maduro, ar fi câştigat, de fapt alegerile.

Mai multe state şi entităţi la nivel internaţional au contestat rezultatele anunţate în urma scrutinului prezidenţial şi au acuzat autorităţile diin Venezuela că alegerile au fost lipsite de „integritate”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici