Scandalul alegerilor din Venezuela continuă: A fost emis un mandat de arestare pentru liderul opoziţiei Edmundo González

  • Biroul procurorului general al Venezuelei a declarat luni că o instanţă a emis un mandat de arestare pentru liderul opoziţiei Edmundo Gonzalez.
  • Acesta este acuzat de conspiraţie şi alte infracţiuni pe fondul unei dispute cu privire la faptul dacă el sau preşedintele Nicolas Maduro a câştigat alegerile din iulie.
Urmărește
357 afișări
Imaginea articolului Scandalul alegerilor din Venezuela continuă: A fost emis un mandat de arestare pentru liderul opoziţiei Edmundo González

Sursa foto: Facebook

Un mandat de arestare a fost emis împotriva candidatului prezidenţial Edmundo Gonzalez Urrutia, în Venezuela. El este acuzat că ar fi „conducătorul unei lovituri de stat din umbră” şi considerat vinovat de „uzurpare de funcţii publice”, „falsificarea unui document public”, scrie AFP.

Emiterea unui mandat de arestare împotriva lui Gonzalez ar reprezenta o escaladare majoră a represiunii guvernului lui Nicolas Maduro – care a fost declarat câştigător al alegerilor prezidenţiale din iulie – împotriva opoziţiei în urma alegerilor contestate, notează Reuters.

Mandatul vine după săptămâni în care oficiali guvernamentali de rang înalt au declarat că Gonzalez şi alţi membri ai opoziţiei ar trebui să meargă la închisoare.

„Acest om are tupeul să spună că nu recunoaşte legile, că nu recunoaşte nimic. Ce-i cu asta? Este inacceptabil”, a declarat Maduro într-o emisiune la televiziunea de stat.

Autoritatea electorală naţională a Venezuelei şi cea mai înaltă instanţă a acesteia au declarat că Nicolas Maduro a câştigat alegerile din 28 iulie cu puţin peste jumătate din voturi. Cu toate acestea, numărătorile împărtăşite de opoziţie arată o victorie răsunătoare a lui Gonzalez.

Opoziţia, unele ţări occidentale, SUA şi ONU au declarat că votul nu a fost transparent şi au solicitat publicarea numărătorii complete, iar unii au denunţat direct frauda.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici