- Home
- Externe
- (03.04.2020, 13:46)
- Bogdan Nicolai
Veste bună pentru România! Ţările în care vaccinul TBC este obligatoriu înregistrează mai puţine decese. Un român, printre primii experţi care au studiat fenomenul
- Există o corelaţie între vaccinul pentru tuberculoză şi numărul redus de decese
- Mihai Netea, expert în boli infecţioase la un institut din Olanda, printre primii oameni de ştiinţă care au lansat studii despre vaccinul BCG
- România are vaccinul în schema obligatorie. Majoritatea celor care au făcut vaccinul înainte de anii '90, au rămas cu o cicatrice - în formă de floricică - pe umărul stâng
Urmărește
62482 afișări
Veste bună pentru România! Ţările în care vaccinul TBC este obligatoriu înregistrează mai puţine decese. Un român, printre primii experţi care au studiat fenomenul
Un nou studiu a găsit o corelaţie între vaccinul pentru tuberculoză (BCG) - pe care România îl are în schema obligatorie - şi numărul redus de decese din cauza coronavirusului.
Studiul preliminar postat pe medRxiv, un site pentru cercetări medicale nepublicate, găseşte o corelaţie între ţările care au politici obligatorii de vaccinare împotriva tuberculozei şi le solicită cetăţenilor să facă vaccinul Bacill Calmette-Guerin (BCG) şi cele care prezintă un număr mai mic de cazuri confirmate şi decese de Covid-19.
Clinicieni din cel puţin şase ţări efectuează studii care implică oferirea vaccinului BCG angajaţilor din sănătate şi persoanelor în vârstă pentru a vedea dacă într-adevăr le oferă un nivel sporit de protecţie împotriva coronavirusului, potrivit Bloomberg.
Printre primii specialişti care au lansat studii despre eficacitatea BCG împotriva coronavirusului este românul Mihai Netea, expert în boli infecţioase la Centrul Medical Radboud Universty din Olanda. Echipa lui Netea a înscris deja 400 de cadre medicale în procesul de cercetare. 200 dintre ele au primit vaccinul BCG şi 200 au primit un placebo. De asemenea, Netea va începe un studiu separat care studiază eficienţa vaccinului BCG la cei trecuţi de 60 de ani.
Un alt expert, Gonzalo Otazu, profesor asistent la Institutul de Tehnologie din New York, a început să lucreze la analiză după ce a observat numărul scăzut de cazuri din Japonia. Ţara a raportat printre primele cazuri confirmate de coronavirus în afara Chinei şi nu a instituit măsuri drastice de izolare, aşa cum au făcut-o majoritatea ţărilor afectate. Otazu ştia că vaccinul BCG oferea protecţie împotriva bacteriilor de tuberculoză, dar şi a altor boli contagioase. Astfel, echipa sa a reunit datele despre ţările care aplică în schemele obligatorii vaccinarea cu BCG şi perioadele în care au fost puse în aplicare. Au comparat apoi numărul de cazuri confirmate şi decese din cauza Covid-19 pentru a căuta o legătură puternică.
Printre ţările cu venituri mari care au înregistrat un număr mare de cazuri Covid-19 se numără SUA şi Italia, care le recomandă vaccinul BCG numai persoanelor care sunt expuse unui risc major de contaminare, în timp ce Germania, Spania, Franţa şi Marea Britanie au avut politici de vaccinare cu BCG, dar le-au încheiat. China are în programa medicală vaccinarea cu BCG, dar ea nu a fost respectată cu stricteţe înainte de 1976. Japonia şi Coreea de Sud, care au reuşit să controleze extinderea coronavirusului, au politici riguroase de vaccinare BCG.
Cu peste 1 milion de cazuri şi zeci de mii de morţi, planeta se luptă să controleze Covid-19 şi niciun vaccin nu este încă disponibil. Este un motiv rezonabil pentru oamenii de ştiinţă să verifice cu atenţie dacă vaccinul BCG poate oferi protecţie.
Ţările care au oprit definitiv, cu ani în urmă, protocolul de vaccinare sunt: SUA, Italia, Spania, Olanda, Elveţia, Austria, Suedia, Finlanda, Israel, Noua Zeelandă, Germania, Slovenia, Franţa şi UK. Ultimele două au întrerupt vacinarea după anul 2000. Toate celalalte, vaccinează copiii la naştere. Unele ţări repetă vaccinul la vârsta de 7 ani, lucru pe care l-a făcut şi România până în anul 1993. Majoritatea celor care au făcut vaccinul, rămân cu o cicatrice - în formă de floricică - pe umărul stâng.
Autor: Bogdan Nicolai
Citește pe alephnews.ro: La cinci ani după ce au spus „la revedere” UE, britanicii regretă amarnic Brexitul
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Monalisa, o femeie de afaceri de 35 de ani, a murit subit în timpul unei proceduri estetice 😲
CANCAN.RO
Milionarul Bryan Johnson nu-și mai injectează „sângele FIULUI său”, după ce a descoperit un alt tratament: „Cine dorește punga mea cu plasmă?”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe