Video VIAŢA ÎN BUNCĂR: Cum trăiesc refugiaţii din conflictul din Ucraina - GALERIE FOTO

Sute de familii ucrainene trăiesc în buncăre, sub pământ, fie din cauză că locuinţele lor au fost distruse de bombardamente, fie pentru că se tem pentru vieţile lor.

Urmărește
4454 afișări

În vechile buncăre din Războiul Rece, situate în cartierele Marinka şi Petrovski din oraşul Doneţk, trăiesc până la 70 de oameni într-o încăpere.

Majoritatea familiilor au început să-şi părăsească locuinţele în luna august a anului trecut, de teama bombardamentelor.

VEZI GALERIA FOTO COMPLETĂ

Buncărele se află în zona controlată de separatişti, astfel că accesul organizaţiilor umanitare este extrem de dificil .

Unele dintre buncăre au electricitate, însă majoritatea nu au nici măcar un sistem de apă, oamenii fiind nevoiţi să meargă la fostele lor locuinţe pentru a se aproviziona.

Pereţii încăperilor din buncăre nu sunt tencuiţi, astfel că totul este acoperit constant de un praf alb. Buncărele nu au mai fost folosite de la sfârşitul Războiului Rece.

Majoritatea locuitorilor buncărelor sunt mame singure cu copii, care fie sunt divorţate, văduve sau au fost părăsite de soţii lor la începutul conflictului din Ucraina. Familiile refugiate nu au primit aproape niciun ajutor din partea autorităţilor. Uneori, militarii se opresc la buncăre şi le oferă locuitorilor alimente.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014, s-a soldat până acum cu cel puţin 6.100 de morţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici