Vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, încă un avertisment pentru Guvernul României: Sunt preocupări din ce în ce mai mari/ Dăncilă: Am avut un dialog constructiv

Prim-vicepreşedintele Frans Timmermans i-a transmis premierului Viorica Dăncilă, la a doua întâlnire pe care au avut-o în ultima lună, că există îngrijorări tot mai mari legate de evoluţiile din ultima perioadă în ceea ce priveşte domeniul justiţiei.

Urmărește
4251 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, încă un avertisment pentru Guvernul României: Sunt preocupări din ce în ce mai mari/ Dăncilă: Am avut un dialog constructiv

Timmermans, după întâlnirea cu Dăncilă: Sunt preocupări din ce în ce mai mari

Dăncilă, după discuţia cu Timmermans: Am avut un dialog constructiv

Viorica Dăncilă a declarat miercuri că a avut un dialog constructiv cu prim-vicepreşedintele Comisiei, Frans Timmermans,întâlnire despre care a făcut precizări şi CE, care a anunţat într-un comunicat, că Timmermans i-a spus premierului că există îngrijorări tot mai mari legate de evoluţiile recente.

"Astăzi m-am întâlnit cu Frans Timmermans. Am avut un dialog constructiv. Ne vom întâlni şi la vizita pe care domnia sa o va face în România. Mi-a arătat aprecierea pentru modul în care România a avut-o la Preşedinţia Consiliului UE", a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, încă un avertisment pentru Guvernul Dăncilă: Sunt preocupări din ce în ce mai mari

„Prim-vicepreşedintele Timmermans şi prim-ministrul Dăncilă s-au întâlnit pentru a doua într-o singură lună şi au avut o discuţie deschisă şi onestă. Au abordat subiectul problemelor referitoare la Mecanismul de Verificare şi Cooperare, iar prim-vicepreşedintele CE a exprimat preocupări din ce în ce mai mari în legătură cu actuala situaţie şi cu cele mai recente evoluţii. A transmis că este urgent să existe un progres asupra problemelor ridicate în săptămânile ce vor veni. Au decis amândoi să aranjeze o întâlnire, săptămâna viitoare, a experţilor din România şi Comisia Europeană pentru a discuta despre problemele vizate”, a transmis Comisia Europeană.

Într-o scrisoarea adresată recent premierului român de către Frans Timmermans, acesta din urmă atrăgea atenţia asupra modificărilor în legislaţia din domeniul justiţiei, precizând că aceste probleme au o relevanţă directă în contextul preocupărilor care durează de mult timp, evidenţiate în raportul MCV.

Timmermans a reamintit că în raport au fost expirmate îngrijorări referitor la Secţia pentru investigare a infracţiunilor din justiţie. Prim-vicepreşedintele CE a cerut ca autorităţile române să se abţină de la orice măsuri care ar inversa progresele obţinut de ţara noastră de-a lungul anilor.

Guvernul a adoptat, marţi, modificarea OUG 7 pe legile justiţiei, în ciuda avizului consultativ negativ al CSM. Tudorel Toader a anunţat, la finalul şedinţei Executivului, că actul normativ conţine cinci modificări, între care se numără şi cele privind delegările în funcţiile de conducere ale parchetelor şi posibilitatea ca un judecător să candideze la şefia parchetelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici