- Home
- Externe
- (16.02.2023, 15:34)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Victorie pentru Italia şi Spania. Anunţurile de angajare din UE nu pot limita a doua limbă de lucru la engleză, germană sau franceză
Comisia Europeană nu poate limita alegerea celei de-a doua limbi la engleză, germană sau franceză în procesul de recrutare, a decis joi Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.
Urmărește
18142 afișări
Pentru a obţine anumite locuri de muncă în cadrul organismelor UE, candidaţii trebuie să treacă printr-o serie de probe de concurs, aşa-numitele concursuri EPSO, pentru a vedea dacă îndeplinesc o serie de condiţii. Printre acestea se numără cunoaşterea fluentă a uneia dintre cele 24 de limbi ale blocului şi o bună cunoaştere a limbilor engleză, franceză sau germană, descrise ca fiind "principalele limbi de lucru în instituţiile UE".
Însă instanţa supremă a declarat că acest lucru este ilegal, dând dreptate Italiei şi Spaniei, care au acţionat Comisia în instanţă, relatează POLITICO.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
"Nu s-a demonstrat că această restricţie a fost justificată de interesul serviciului de a recruta personal care să fie imediat operaţional", a decis instanţa.
Aceasta a confirmat o decizie anterioară a Tribunalului, care a decis că limitarea celei de-a doua limbi străine la engleză, germană şi franceză reprezintă o "diferenţă de tratament bazată pe limbă" care "nu este justificată în mod obiectiv".
Ambele instanţe nu au găsit nicio dovadă că "cele trei limbi descrise ca limbi de procedură sunt utilizate efectiv de către serviciile Comisiei, Curtea de Conturi şi Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) în activitatea lor zilnică".
Cazul a opus Comisia Europeană şi două dintre cele mai mari ţări membre ale UE, Italia şi Spania. Rezultatul este o victorie pentru acestea din urmă, deoarece va creşte probabil şansele ca cetăţenii spanioli şi italieni să obţină locuri de muncă la Comisie.
Citește pe alephnews.ro: Ce va face Musk în noua funcție la „Departamentul de eficiență guvernamentală”?
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Mark Zuckerberg a înregistrat propria sa versiune a piesei rap „Get Low” alături de starul american T-Pain
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:58
-
ieri, 22:46