- Home
- Externe
- (16.02.2023, 15:34)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Victorie pentru Italia şi Spania. Anunţurile de angajare din UE nu pot limita a doua limbă de lucru la engleză, germană sau franceză
Comisia Europeană nu poate limita alegerea celei de-a doua limbi la engleză, germană sau franceză în procesul de recrutare, a decis joi Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.
Urmărește
18142 afișări
Pentru a obţine anumite locuri de muncă în cadrul organismelor UE, candidaţii trebuie să treacă printr-o serie de probe de concurs, aşa-numitele concursuri EPSO, pentru a vedea dacă îndeplinesc o serie de condiţii. Printre acestea se numără cunoaşterea fluentă a uneia dintre cele 24 de limbi ale blocului şi o bună cunoaştere a limbilor engleză, franceză sau germană, descrise ca fiind "principalele limbi de lucru în instituţiile UE".
Însă instanţa supremă a declarat că acest lucru este ilegal, dând dreptate Italiei şi Spaniei, care au acţionat Comisia în instanţă, relatează POLITICO.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ciolacu: Luni e o zi bună să votăm guvernul format din PNL, USR, UDMR
-
„Va pierde o treime din teritoriul său”. Premierul slovac Fico afirmă că Ucraina nu va fi invitată să adere la NATO
-
Răsturnare de situaţie! PSD se retrage din negocierile de coaliţie. Ciolacu: Vom vota un guvern minoritar de dreapta
"Nu s-a demonstrat că această restricţie a fost justificată de interesul serviciului de a recruta personal care să fie imediat operaţional", a decis instanţa.
Aceasta a confirmat o decizie anterioară a Tribunalului, care a decis că limitarea celei de-a doua limbi străine la engleză, germană şi franceză reprezintă o "diferenţă de tratament bazată pe limbă" care "nu este justificată în mod obiectiv".
Ambele instanţe nu au găsit nicio dovadă că "cele trei limbi descrise ca limbi de procedură sunt utilizate efectiv de către serviciile Comisiei, Curtea de Conturi şi Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) în activitatea lor zilnică".
Cazul a opus Comisia Europeană şi două dintre cele mai mari ţări membre ale UE, Italia şi Spania. Rezultatul este o victorie pentru acestea din urmă, deoarece va creşte probabil şansele ca cetăţenii spanioli şi italieni să obţină locuri de muncă la Comisie.
Citește pe alephnews.ro: Marcel Ciolacu anunță că PSD se retrage din coaliție și va vota un guvern de dreapta: „Nu fugim de responsabilitate”
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Rețeta veche de salată de boeuf a regretatului Radu Anton Roman. Ingredientul secret care oferă un gust unic
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe