VIDEO Australienii sunt invadaţi de milioane de şoareci. Ce soluţie au găsit autorităţile

  • Rozătoarele au devastat câmpurile şi au infestat casele din estul Australiei.
  • Oficialii au anunţat că vor împrăştia o substanţă care omoară şoarecii pe loc.
  • Populaţia este însă speriată de reversul medaliei, anume ca nu cumva să sufere culturile.
Urmărește
3040 afișări
Imaginea articolului VIDEO Australienii sunt invadaţi de milioane de şoareci. Ce soluţie au găsit autorităţile

Australienii sunt invadaţi de milioane de şoareci

Milioane de şoareci roiesc în oraşele australiene. Autorităţile au reuşit să se pună de acord asupra unui plan care se bazează pe împrăştierea de otravă.

”Singurul şoarece bun este un şoarece mort”, a declarat săptămâna aceasta vicepremierul australian, în timp ce New South Wales şi-a intensificat războiul împotriva şoarecilor cu un plan de otrăvire.

De luni de zile, şoarecii au devastat câmpurile şi au infestat casele din estul Australiei, de la graniţa Victoria din sud până la statul nordic al ţării Queensland, provocând daune de milioane de dolari culturilor şi utilajelor.

Pe măsură ce se apropie iarna, rozătoarele înfometate caută chiar adăpost în casele oamenilor, spune Sue Hodge.

În micul oraş Canowindra, la patru ore de mers cu maşina la vest de Sydney, Hodge îşi petrece zilele aruncând şoarecii morţi din capcane. Ea curăţă excrementele şoarecilor din bucătăriile oamenilor, din camerele copiilor şi chiar din paturile lor.

În propria ei casă, chiar lângă strada principală a oraşului, Hodge a blocat toate colţurile, pentru a opri şoarecii să pătrundă. "Pot să fac faţă şoarecilor şi să-i ucid", spune Hodge sfidător.

Joi, oficialii au anunţat că şi-au asigurat 5.000 de litri de „una dintre cele mai puternice substanţe chimice din lume care ucid şoareci” - o otravă atât de puternică încât o ucide cu o singură doză.

Nu toată lumea este mulţumită de asta. Unii şi-au exprimat îngrijorarea că punerea otrăvii pentru a salva culturile de la şoarecii sălbatici ar putea murdări culturile alimentare şi ar putea ucide viaţa sălbatică locală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici