- Home
- Externe
- LONDRA, (11.04.2019, 12:46)
- Bianca Pavaluca
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
VIDEO Julian Assange, arestat în Londra: Momentul în care a fost scos cu forţa din Ambasada Ecuadorului/ Un expert ONU va solicita acces la fondatorul Wikileaks
Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost arestat de autorităţile britanice după şapte ani petrecuţi în Ambasada Ecuadorului din Londra, au anunţat joi reprezentanţii poliţiei, relatează BBC şi Reuters.
Urmărește
10206 afișări
BREAKING Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, arestat în Londra. Primele IMAGINI
„Julian Assange, în vârstă de 47 de ani, a fost arestat azi, 11 aprilie, de către ofiţerii Poliţiei Metroponitane, la Ambasada Ecuadorului”, se menţionează într-un comunicat emis de Poliţia Metropolitană.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Comunicatul menţionează că fondatorul WikiLeaks a fost arestat în baza unui mandat emis în anul 2012 pentru faptul că nu s-a predat instanţelor.
Assange a beneficiat de azil politic în ambasada Ecuadorului la Londra începând cu anul 2012, pentru a evita arestarea şi extrădarea în Suedia, unde a fost acuzat de asalt sexual. Autorităţile suedeze au închis investigaţia între timp, însă autorităţile britanice au informat că îl vor aresta pe Assange după ce va părăsi ambasada, din cauză că a încălcat termenii eliberării sale pe cauţiune.
Fondatorul WikiLeaks se teme să fie extrădat în Statele Unite, unde ar putea fi pus sub acuzare pentru publicarea unor documente oficiale ale Guvernului privind conflictele din Afganistan şi Irak.
Autorităţile britanice au transmis că l-au arestat pe Assange după ce „au fost invitate în Ambasada Ecuadorului de către ambasador, după ce Guvernul din Ecuador a retras azilul”.
Preşedintele Ecuadorului, Lenin Moreno, a transmis că i-a retas dreptul de azil politic lui Julian Assange deoarece acesta ar fi încălcat în mod repetat mai multe convenţii internaţionale. WikiLeaks a catalogat decizia Ecuadorului drept ilegală.
Ministrul britanic de Interne, Sajid Jarif, a confirmat arestarea fondatorului WikiLeaks: „Pot confirma faptul că Julian Assange este acum în custodia poliţiei şi va fi adus în faţa justiţiei în Marea Britanie”.
„Aş dori să mulţumesc Ecuadorului pentru cooperare şi Poliţiei Metropolitane pentru profesionalism. Nimeni nu este mai presus de lege”, a declarat Jarif prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.
Ministrul de Externe al Marii Britanii, Sir Alan Duncan, a anunţat că arestul a fost făcut în urma „unui dialog intens între cele două ţări”.
Marea Britanie a garantat Ecuadorului că Julian Assange nu va fi extrădat în nicio ţară care permite pedeapsa cu moartea, a transmis preşedintele Lenin Moreno, citat de Reuters.
„În conformitate cu angajamentul nostru puternic faţă de drepturile omului şi legislaţia internaţională, am cerut Marii Britanii garanţia că Assange nu va fi extrădat într-o ţară care permite pedeapsa cu moartea sau unde ar putea fi supus la orice formă de tortură”, a declarat Lenin Moreno.
„Guvernul britanic a confirmat acest lucru în scris, în conformitate cu propriile reguli”, a adăugat preşedintele.
În primă fază, Assange va fi supus procedurilor legale din Statele Unite, dar ar putea fi extrădat ulterior în Statele Unite în baza acuzaţiilor privind WikiLeaks.
Reprezentanţii grupului WikiLeaks au transmis miercuri că ondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost victima unei operaţiuni sofisticate de spionaj în perioada în care a stat în ambasada Ecuadorului din Londra.
„WikiLeaks a dezvăluit o operaţiune sofisticată de spionaj împotriva lui Julian Assange în cadrul ambasadei Ecuadorului”, a declarat Kristinn Hrafnsson, editorul-şef al WikiLeaks, menţionând că expulzarea lui Assange din ambasadă ar putea avea loc oricând.
„Ştim că a existat o cerere de predare a listei vizitatorilor şi filmările camerelor de securitate din ambasadă”, a adăugat Hrafnsson. Grupul WikiLeaks suspectează că informaţiile au fost predate Administraţiei preşedintelui american Donald Trump.
Ministrul de Externe al Marii Britanii, Sir Alan Duncan, a anunţat că arestul a fost făcut în urma „unui dialog intens între cele două ţări”.
BREAK: Full @Ruptly video of WikiLeaks founder Julian Assange’s arrest by British police this morning pic.twitter.com/tdBw1Kbpxn
— Barnaby Nerberka (@barnabynerberka) April 11, 2019
Un expert ONU va solicita acces la Julian Assange
Un expert privind dreptul la viaţă privată din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite va solicita Marii Britanii acces la fondatorul WikiLeaks, Julien Assange, pentru a investiga dacă i-a fost încălcat dreptul la viaţă privată, relatează Reuters.
Joe Cannataci, raportor special ONU pentru dreptul la viaţă privată, a transmis prin intermediul unui comunicat că plănuieşte să ceară unui magistrat spaniol acces la ceea ce el numeşte „dovezi noi privind încălcarea dreptului la viaţă privată al lui Assange”, care s-ar putea afla în posesia magistratului.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Horoscop, 11 Aprilie 2019: Astăzi Racii vor fi mai sensibili, dar şi mai afectuoşi. Veşti bune pentru Gemeni!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe