VIDEO - Şansa companiei Boeing de a-şi repara imaginea? SB-1 „Sfidătorul”, elicopterul de ultimă generaţie care va intra în dotarea armatei SUA

Are un rotor principal dublu şi poate accelera mult mai rapid decât elicopterele precedente din dotarea armatei americane. Sunt doar două dintre caracteristicile modelului SB-1 Defiant („Sfidătorul”), dezvoltat de companiile Sikorsky şi Boeing.

Urmărește
8788 afișări
Imaginea articolului VIDEO - Şansa companiei Boeing de a-şi repara imaginea? SB-1 „Sfidătorul”, elicopterul de ultimă generaţie care va intra în dotarea armatei SUA

VIDEO - Şansa companiei Boeing de a-şi repara imaginea? SB-1 „Sfidătorul”, elicopterul de ultimă generaţie care va intra în dotarea armatei SUA

Îndelung aşteptat, după nenumărate amânări, SB-1 a avut zilele trecute zborul inaugural pe un poligon din Balm Beach, Florida, relatează DefenseNews.

SB-1 face parte din programul Future Vertical Lift (FVL) al armatei Statelor Unite, care urmăreşte dezvoltarea unor elicoptere cu tehnologie revoluţionară ce ar trebui, ulterior, să fie integrate în arhitectura americană de apărare. Data de finalizare a acestui segment de dezvoltare tehnică este 2030.

La zborul inaugural, „Sfidătorul” a realizat o serie de manevre la viteză mică, iar echipa de testare a fost „foarte mulţumită” de comportamentul elicopterului, au precizat managerii Boeing-Sikorsky.

Rotorul principal dublu se bazează pe tehnologia coaxială X2, pe care designerii companiei Sikorsky au folosit-o şi în dezvoltarea modelului S-97 Raider. Diferenţa constă în rapiditatea lui SB-1 Defiant.

Elicopterul poate atinge peste 470 de kilometri pe oră, iar tehnologia X2 îi permite să se mişte cu o agilitate impresionantă în zonele de acţiune, având un grad de manevrabilitate superior celorlalte elicoptere din dotarea armatei americane.

Dan Spoor, vicepreşedintele al programului Sikorsky Future Vertical Lift, a explicat că SB-1 este proiectat să „să zboare de două ori mai repede” şi cu o „arie de acţiune dublă faţă de elicopterele convenţionale”.

Compania Boeing se confruntă în prezent cu o criză de încredere după tragedia aviatică din Etiopia, în care a fost implicată aeronava 737 MAX 8, operată de Ehiopian Airlines. Toate 157 de persoane aflate la bord şi-au pierdut viaţa. Avionul, aflat pe rută spre capitala Kenyei, a pierdut contactul la ora 8.44 dimineaţa, la doar şase minute după ce a decolat din Addis Ababa.

            

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici