VIDEO Zeci de „cutii cu surprize”, pline cu animale moarte, dezvăluie partea întunecată a freneziei globale Mystery Box

  • O asociaţie pentru drepturile animalelor a filmat descoperirile macabre făcute în timpul unui raid în Chengdu, China.
  • În peste 150 de cutii au fost descoperiţi pui de animale, căţei şi pisici, din care o mare parte nu au supravieţuit transportului.
  • Animalele au devenit victimele unei practici tot mai populare, Mystery Box, prin care oamenii comandă un colet secret.
  • Ding Ying, profesor de marketing la Universitatea Renmin din Beijing, susţine că astfel de cutii „dau dependenţă”.
Urmărește
5988 afișări
Imaginea articolului VIDEO Zeci de „cutii cu surprize”, pline cu animale moarte, dezvăluie partea întunecată a freneziei globale Mystery Box

FOTO: Profimedia

Love Home, o asociaţie din China care luptă pentru drepturile animalelor, dezvăluie partea întunecată a unei practici tot mai răspândite în întreaga lume.
 
Imaginile surprinse în centrul oraşului Chengdu, în timpul unei acţiuni de la începutul lunii mai, au un puternic impact emoţional: zeci de animale îngrozite, sub lumina lanternelor care cercetează un camion de livrare. Zgomotul asurzitor care vine din cutiile parţial deschise e semn că o parte din animalele transportate, câini şi pisici, au supravieţuit. Din păcate, nu toţi puii au avut parte de acelaşi noroc, relatează CNN
 
Participanţii la misiune au descoperit 156 de cutii în care căţeii şi pisicile venite pe lume de doar câteva luni abia reuşeau să respire. O parte din pui erau deja morţi, în diverse stadii de descompunere.
 
Animalele deveniseră victime ale unui trend popular, care a fost adoptat în multe ţări. „Mystery Box” (un echivalent în limba română ar putea fi „cutia cu surprize”) este o practică aparent inofensivă: oamenii comandă un colet secret, fără să ştie nimic despre conţinutul acestuia. În schimb, au parte de o experienţă palpitantă, descoperind că s-au ales cu un cadou deosebit sau, dimportivă, pot suferi o mare dezamăgire.
 
Ding Ying, profesor de marketing la Universitatea Renmin din Beijing, a declarat pentru People's Daily că astfel de cutii „dau dependenţă”, oamenii fiind tentaţi să repete experienţa fie pentru a obţine un nou premiu, fie pentru a şterge amintirea ultimei dezamăgiri. În plus, unele surprize fac parte dintr-o colecţie de figurine, motiv în plus pentru a plasa numeroase comenzi. „Consumatorii (...) tind să dorească să deţină întreaga serie”, explică ea.
 
Afacerea Mystery Box a luat amploare. În decembrie, producătorul Pop Mart, ale cărui cutii conţin figurine din plastic, a strâns 676 de milioane de dolari, iar ziarul de stat China Daily arată că industria ar putea valora 30 miliarde de yuani (4,7 miliarde de dolari) până în 2024. Însă există şi o parte întunecată a aceste frenezii globale. Iar videoclipul postat de asociaţia Love Home i-a scandalizat pe utilizatorii reţelelor de socializare. 
 
Deşi livrarea animalelor vii prin poştă este ilegală în China, controalele nu sunt suficient de aspre. Unii operatori economici exploatează lipsurile sistemului poştal şi trimit animalel de companie „surpriză” în pragul uşii, pentru doar 32 de yuani (5 dolari): „Un Mystery Box poate conţine ORICE”.
 
Militanţii pentru drepturile animalelor spun că este un gest de cruzime, precizând că foarte multe „cadouri” care latră sau miaună nu supravieţuiesc drumului spre noii stăpâni. În plus, astfel de practici pot duce la răspândirea mai rapidă a bolilor, potrivit autorităţilor sanitare.
 
Cazul containerelor din Chengdu nu este izolat, astfel de raiduri dezvăluind frecvent ororile la care sunt supuse animalele. Autorităţile încearcă să reglementeze situaţia, însă pare că luptă cu morile de vânt. Cât timp există cerere şi ofertă, transportul ilegal de animale vii găseşte căi să continue.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici