Viitoarea guvernare a Austriei, sub presiunea reducerii dependenţei de gazul rusesc

Noul guvern al Austriei va fi presat să diversifice sursele de energie şi să renunţe la gazul rusesc, în contextul unei economii în declin.

Urmărește
196 afișări
Imaginea articolului Viitoarea guvernare a Austriei, sub presiunea reducerii dependenţei de gazul rusesc

Viitoarea guvernare a Austriei, sub presiunea reducerii dependenţei de gazul rusesc

Guvernul care va prelua puterea în Austria după alegerile generale de duminică va trebui să facă faţă unei presiuni tot mai mari pentru a reduce dependenţa de gazul rusesc, în timp ce economia se află într-o perioadă de stagnare, chiar declin, scrie Reuters.

Nicio formaţiune politică nu este aşteptată să obţină o majoritate clară, dar sondajele de opinie arată că Partidul Libertăţii (FPO), de extremă dreaptă şi pro Rusia, conduce cu un avantaj mic.

De la invadarea Ucrainei de către Rusia, Uniunea Europeană a încercat să înlocuiască importurile de gaz rusesc.

În cazul Austriei, una dintre cele mai dependente ţări din UE de gazul rusesc, procesul este complicat de costurile ridicate şi de impactul economic al inflaţiei. În iulie, 83% din gazul importat de Austria provenea încă din Rusia, în comparaţie cu doar 15% la nivelul întregii Uniuni Europene.

Partidul Verzilor, partener de guvernare, şi ministerul Energiei au cerut renunţarea la gazul rusesc, însă riscul unei crize energetice există încă.

FPO, în schimb, susţine menţinerea gazului rusesc în Austria.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici