- Home
- Externe
- (14.10.2022, 16:06)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Viitoarele exerciţii nucleare ruseşti reprezintă o provocare pentru NATO
În condiţiile în care Vladimir Putin ameninţă că va folosi arme nucleare, Statele Unite şi aliaţii săi sunt provocaţi să efectueze în curând exerciţii de descurajare nucleară.
Urmărește
1437 afișări
Castle Bravo
Rusia organizează de obicei exerciţii nucleare în această perioadă a anului. Acestea vor include probabil lansarea de probă a rachetelor balistice, spun oficialii americani.
Dar având în vedere că Putin a ameninţat în mod deschis că va folosi arme nucleare pentru a apăra Rusia în invazia sa în desfăşurare a Ucrainei, unii oficiali occidentali sunt îngrijoraţi că Moscova ar putea încerca în mod deliberat să tulbure apele cu privire la intenţiile sale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
„De aceea nu doriţi să aveţi o retorică extraordinar de supraîncălzită în acelaşi timp când faceţi un exerciţiu nuclear”, a declarat un oficial occidental pentru Reuters, vorbind sub condiţia anonimatului.
Totuşi, oficialul şi-a exprimat „încrederea ridicată” în capacitatea Occidentului de a face această distincţie.
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a asigurat într-o conferinţă de presă la Bruxelles că alianţa va monitoriza foarte îndeaproape exerciţiile nucleare anuale ale Rusiei, aşa cum a făcut-o de zeci de ani.
La Casa Albă, purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, John Kirby, a declarat că aşa-numitele exerciţii „Grom” ale Rusiei vor implica manevre la scară largă ale forţelor sale nucleare strategice, inclusiv lansări de rachete reale.
„Deşi probabil că Rusia crede că acest exerciţiu o va ajuta să-şi afişeze puterea, în special în lumina evenimentelor recente, ştim că unităţile nucleare ruseşti se antrenează intens în această perioadă a anului”, a spus Kirby, adăugând că Statele Unite vor „monitoriza acest lucru în consecinţă”.
Un oficial american al apărării, sub condiţia anonimatului, a spus că exerciţiile ruseşti ar trebui să fie efectuate aproximativ în acelaşi timp cu exerciţiul anual de pregătire nucleară al NATO, care este numit „Miezul constant” şi va începe săptămâna viitoare.
„Credem că retorica nucleară rusă şi decizia sa de a continua cu acest exerciţiu în timpul războiului cu Ucraina sunt iresponsabile”, a declarat oficialul pentru Reuters.
„A pune arme nucleare pentru a constrânge Statele Unite şi aliaţii săi este iresponsabil”.
Ministerul rus al Apărării nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii trimise prin e-mail.
Oficialii au declarat până acum că Putin nu a luat încă măsuri pentru a sugera că se pregăteşte să lanseze o lovitură nucleară, dar retorica nucleară a Moscovei s-a intensificat în urma unei contraofensive de succes a armatei ucrainene în ultima lună.
În ultimele săptămâni, Putin a proclamat anexarea teritoriilor ucrainene şi a ameninţat că va apăra pământul rusesc cu arme nucleare. Un înalt oficial NATO a declarat miercuri că orice utilizare a armelor nucleare de către Rusia ar putea declanşa un „răspuns fizic” din partea alianţei.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Franţa a livrat Ucrainei lansatoare de rachetă
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe