- Home
- Externe
- BUDAPESTA, (05.10.2016, 18:31)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Viktor Orban a aprobat venirea în Ungaria a 10.000 de chinezi bogaţi, în timp ce respinge refugiaţii: "Este vorba de un sistem de succes"
Premierul Viktor Orban a aprobat tacit un sistem care a permis venirea în Ungaria a aproape 10.000 de bogaţi oameni de afaceri chinezi, în timp ce a luat măsuri dure pentru limitarea venirii imigranţilor săraci, informează site-ul agenţiei Reuters.
Urmărește
3986 afișări
Viktor Orban a aprobat venirea în Ungaria a 10.000 de chinezi bogaţi, în timp ce respinge refugiaţii: "Este vorba de un sistem de succes" (Imagine: AFP / Mediafax Foto)
O schemă pentru "garantarea dreptului la rezidenţă" lansată în anul 2013 a atras în Ungaria mii de oameni de afaceri chinezi care vor să se bucure de aerul mai curat, de oportunităţi educaţionale şi de ritmul de viaţă mai relaxat din Europa.
"Este vorba de un sistem de succes, întrucât aduce bani în Ungaria, niciun cent nu iese din Ungaria", a declarat Viktor Orban în Parlament, răspunzând la întrebări ale deputaţilor din opoziţie.
Yan Ding, care a venit la Budapesta cu soţia şi fiica în aprilie 2015, este reprezentativ pentru cei aproape 10.000 de chinezi care s-au mutat în Ungaria prin acest sistem. După ce a vândut proprietăţi moştenite de la părinţi, Ding, născut în Beijing, a achiziţionat garanţii în valoare de 300.000 de euro care permit familiei lui să locuiască în Ungaria cel puţin cinci ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iranul se pregătește de atac. Ar putea avea loc chiar în această noapte, înainte de alegerile din SUA: „Nu vom lăsa alegerile americane să ne influențeze”
-
WSJ: Rusia este suspectată de trimiterea de dispozitive incendiare în avioanele care aveau destinaţia SUA şi Canada
-
Greva de la Boeing, încheiată cu o victorie uriaşă pentru angajaţi
-
Coreea de Nord a lansat mai multe rachete cu rază scurtă de acţiune
"Am venit aici nu neapărat pentru mine, ci pentru educaţia fiicei mele, pentru viitorul ei" într-un stat membru al Uniunii Europene, a declarat cetăţeanul chinez.
"În China, economia se dezvoltă rapid, dar poluarea este intensă, iar oraşele se extind atât de repede încât copiii nu vor primi educaţia pe care ne-am dori-o", argumentează el. În Ungaria, în clase sunt în medie 25 de elevi, el afirmând că sunt mult mai puţini decât în China.
Participanţii la schema ungară de acordare a dreptului de rezidenţă trebuie să plătească garanţia de 300.000 de euro şi 50.000 de euro agenţiei care procesează aplicaţia. După cinci ani, recuperează cei 300.000 de euro şi menţin dreptul de locui în Ungaria.
Sisteme asemănătoare sunt implementate în alte ţări ale Uniunii Europene. În Ungaria, cei mai mulţi dintre imigranţii bogaţi care au primit drept de rezidenţă sunt cetăţeni chinezi.
Guvernul Viktor Orban se opune vehement venirii imigranţilor extracomunitari în Uniunea Europeană, argumentând că persoanele din Orientul Mijlociu şi Africa prezintă riscuri de securitate. Orban vrea să modifice Constituţia Ungariei pentru a nu permite acceptarea refugiaţilor distribuiţi prin sistemul cotelor impus de Uniunea Europeană. Referendumul organizat de Ungaria pe această temă a respins schema UE de relocare a refugiaţilor, dar nu a fost validat din cauza prezenţei slabe la vot.
Citeşte şi: Guvernul polonez nu va adopta proiectul de lege pentru interzicerea completă a avortului
Citeşte şi: Bombardiere ruse, interceptate după ce s-au apropiat de spaţiul aerian a patru ţări europene
Citeşte şi: Ameninţare cu bombă, în Bruxelles. Circulaţia trenurilor a fost suspendată / UPDATE: Alarma a fost falsă - FOTO, VIDEO
Citeşte şi: Ameninţare cu bombă, în Bruxelles. Circulaţia trenurilor a fost suspendată / UPDATE: Alarma a fost falsă - FOTO, VIDEO
Citeşte şi: Rusia trimite în Mediterană nave echipate cu rachete Kalibr aparţinând Flotei din Marea Neagră
Citeşte şi: Raiduri aeriene israeliene în Fâşia Gaza, după un atac cu rachetă efectuat de palestinieni
Citeşte şi: Un bărbat a iniţiat o campanie de pedepsire a politicienilor care au minţit cu privire la Brexit. Ce vrea să facă cu banii strânşi din donaţii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce a pățit Marian Godina în timpul unei percheziții. Ce obiect a găsit pe noptiera suspectului peste care a intrat în casă
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe