Viktor Orban ameninţă că va compromite ajutorul pentru Ucraina pentru a-l ajuta pe Donald Trump

Premierul ungar Viktor Orban se pregăteşte să facă o concesie politică semnificativă fostului preşedinte american Donald Trump, care i-ar putea permite să evite un împrumut de 50 de miliarde de dolari destinat sprijinirii Ucrainei în contextul războiului.

Urmărește
339 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban ameninţă că va compromite ajutorul pentru Ucraina pentru a-l ajuta pe Donald Trump

Sursa foto: Hepta

Prim-ministrul ungar Viktor Orbán se pregăteşte să ofere un cadou politic important celui mai bun prieten al său de peste Atlantic, fostul preşedinte al SUA, Donald Trump.

Orban ar pune la cale o modalitate prin care Donald Trump ar putea să se sustragă de la acordarea unui împrumut de 50 de miliarde de dolari pentru sprijinul Ucrainei în cazul în care republicanul ar câştiga un al doilea mandat la Casa Albă după alegerile din noiembrie, scrie POLITICO.

Împrumutul de 50 de miliarde de dolari a fost convenit de către SUA, UE şi liderii G7 pentru a sprijini Kievul în faţa agresiunii Moscovei.

Concesia pusă la cale de Viktor Orban l-ar scăpa pe Trump, permiţându-i să le spună alegătorilor republicani că, dacă va fi ales, nu va mai da Ucrainei bani, relevă sursa citată.

Blocarea împrumutului de către Orbán este cel mai recent exemplu de aliniere între Trump şi prim-ministrul ungar, după ce aceştia s-au întâlnit în luna iulie la Mar-a-Lago.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici