Viktor Orban cere „schimbare” în Europa, în ciuda criticilor venite din Parlamentul European

Viktor Orban, premierul Ungariei, a pledat pentru schimbări în Uniunea Europeană, însă a fost întâmpinat cu critici aspre privind derapajele democratice şi poziţia pro-rusă, informează AFP.

Urmărește
223 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban cere „schimbare” în Europa, în ciuda criticilor venite din Parlamentul European

Viktor Orban cere „schimbare” în Europa, în ciuda criticilor venite din Parlamentul European

Orban a susţinut că UE traversează „cea mai serioasă perioadă din istorie”, aducând în discuţie războiul din Ucraina, conflictele din Orientul Mijlociu şi criza migraţiei. El a avertizat că sistemul Schengen este în pericol de colaps din cauza gestionării crizei migraţiei.

De altfel, discursul lui Orban a fost întâmpinat cu critici dure din partea oficialilor europeni, care l-au acuzat de derapaje democratice şi de sprijin faţă de Rusia.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a condamnat guvernul ungar pentru blocarea ajutorului european către Ucraina şi pentru refuzul de a se alătura eforturilor occidentale de înarmare a Kievului.

Von der Leyen a spus că „sprijinul politic, financiar şi militar” pentru Ucraina este singura cale de a obţine pacea.

Liderul Partidului Popular European, Manfred Weber, a criticat vizitele necoordonate ale lui Orban la Kiev, Moscova şi Beijing, pe care le-a calificat drept „spectacole propagandistice pentru autocraţi”.

Mai mult, von der Leyen a acuzat Ungaria de „interferenţe externe” printr-o schemă de vize pentru cetăţenii ruşi şi a condamnat eliberarea timpurie a traficanţilor de persoane condamnaţi.

Orban a fost, de asemenea, criticat de parlamentari care au desfăşurat proteste în afara sălii de plen şi au susţinut că fondurile europene pentru Ungaria sunt blocate din cauza preocupărilor legate de statul de drept.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici