Viktor Orban se justifică în urma criticilor pentru vizita sa la Moscova: Ce motiv cuprinde scrisoarea premierului ungar adresată liderilor UE

Premierul ungar Viktor Orbán şi-a justificat călătoria neanunţată în Rusia citând impactul economic al războiului din Ucraina asupra Uniunii Europene, se arată într-o scrisoare obţinută marţi de publicaţiile dpa şi POLITICO.

Urmărește
3795 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban se justifică în urma criticilor pentru vizita sa la Moscova: Ce motiv cuprinde scrisoarea premierului ungar adresată liderilor UE

Viktor Orban se justifică în urma criticilor pentru vizita sa la Moscova: Ce motiv cuprinde scrisoarea premierului ungar adresată liderilor UE

Scrisoarea trimisă de Viktor Orban către liderii UE, prin intermediul căreia şi-a justificat călătoria sa surpriză în Rusia, cuprinde, printre altele, detalii despre perspectiva preşedintelui Vladimir Putin privind invazia lansată în Ucraina.

„Efectele economice negative ale războiului pun o mare povară pe viaţa de zi cu zi a cetăţenilor noştri şi pe competitivitatea UE", a declarat Orbán în scrisoare, datată în 5 iulie, şi adresată atât preşedintelui Consiliului European, Charles Michel, cât şi liderilor UE, scrie dpa.

Potrivit POLITICO, Orbán i-a spus lui Charles Michel că Vladimir Putin consideră că „timpul nu este de partea Ucrainei, ci de partea forţelor ruse".

Orbán - care a negat că ar fi formulat „vreo opinie în numele Consiliului European sau al Uniunii Europene" în timpul vizitei sale la Moscova - a continuat spunând că „partea rusă estimează pierderile şi victimele lunare ale forţelor ucrainene la 40-50 de mii de soldaţi", fără a face nicio referire la pierderile ruseşti în război.

În scrisoarea sa, premierul ungar le-a spus colegilor lideri UE că, pe baza discuţiilor sale cu Putin, „există acum o şansă mai mare pentru o încetare a focului şi o cale către negocieri de pace", potrivit dpa. În plus, Orbán a repetat aşteptările lui Putin privind o prăbuşire rapidă a Ucrainei în lunile următoare.

Vizita neanunţată a lui Viktor Orban în Moscova, după ce a călătorit în Kiev anterior la o zi după preluarea preşedinţiei rotative a Consiliului UE, a stârnit critici din partea oficialilor europeni.

Premierul ungar este cunoscut pentru poziţia sa deschisă faţă de Moscova, cu care a menţinut canalele diplomatice după invazia Rusiei în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici