Violenţe şi încăierări la piscinele în aer liber din Germania

Mai multe încăierări la piscinele în aer liber din Germania au dus la apeluri pentru o mai bună securitate în aceste locuri căutate pentru scăldat pe timp de vară.

Urmărește
1986 afișări
Imaginea articolului Violenţe şi încăierări la piscinele în aer liber din Germania

Violenţe şi încăierări la piscinele în aer liber din Germania

În ultimii ani, începutul verii a fost marcat de titluri despre violenţe şi încăierări la piscinele în aer liber din Germania, iar vara aceasta nu este diferită, scrie BBC.

Numai în ultima săptămână au fost raportate mai multe incidente.

Miercuri seară, zeci de poliţişti au evacuat şi închis o piscină în aer liber din cartierul berlinez Neukölln, după ce a izbucnit o bătaie la tobogan.

Luni, o altă piscină din districtul Pankow a fost închisă de poliţie după ce o dispută între doi tineri şi doi salvamari de la piscină a degenerat într-o încăierare la care au participat aproximativ 30 de persoane.

Iar în weekend au existat răniţi după o bătaie în care au fost implicate peste 40 de persoane la o piscină din oraşul Mannheim din sud-vestul Germaniei. Se pare că un bărbat de 24 de ani a fost înjunghiat cu un cuţit.

Nu există cifre oficiale care să indice dacă violenţa la piscinele municipale în aer liber este în creştere.

Operatorii piscinelor din Berlin spun că acestea sunt incidente izolate care au ţinut prima pagină a ziarelor şi care nu reflectă experienţa milioanelor de persoane care frecventează miile de piscine în aer liber administrate de stat din întreaga Germanie, dar oficialii poliţiei spun că sunt îngrijoraţi.

„Capacitatea de a rezolva conflictele în mod respectuos şi fără violenţă s-a redus”, a declarat Jochen Kopelke, şeful celui mai mare sindicat al poliţiei din Germania, pentru grupul de presă german RND.

Dezbaterea din mass-media este plină de teorii despre ce se află în spatele încăierărilor din piscinele în aer liber.

O combinaţie de căldură, alcool şi mulţimi de tineri pe jumătate dezbrăcaţi este „o reţetă” pentru „o bătaie ocazională”, spun unii.

Unele dintre comentarii, care dau vina pe „punctele de atracţie socială” sau pe aşa-numitele „clanuri”, par să aibă o tentă rasistă: ambele sunt cuvinte de cod pentru grupurile de imigranţi.

Dar operatorii de piscine indică o schimbare mai amplă în cultura tradiţională a piscinelor în aer liber din Germania în unele oraşe, raportând o agresivitate tot mai mare şi o lipsă de respect faţă de salvamarii de la piscine.

Reprezentanţii poliţiei fac apel la operatorii de piscine şi la salvamari să colaboreze cu poliţia în vederea unei strategii comune pentru a interveni rapid înainte să escaladeze conflictele.

Printre sugestii se numără gărzile de securitate private care să impună reguli mai stricte la uşă şi în piscină, pentru a opri bătăile înainte ca acestea să aibă loc.

În mod tradiţional, există puţine locuri cu un amestec atât de larg de vârste şi grupuri sociale precum „Freibad”, sau „piscina gratuită”, aşa cum sunt numite în germană piscinele în aer liber, sprijinite de stat - un ideal german de după 1945 de egalitate socială, sănătate şi socializare în aer liber la preţuri accesibile.

Supraveghea acest amestec, pentru a se asigura că piscinele nu devin prea libere, autoritarul „Bademeister” sau „maestru de baie”, aşa cum era numit colocvial personalul piscinei.

Dar societatea germană de astăzi este mai puţin ierarhizată ca niciodată. Aşadar, în Berlin, „Bademeister” se bazează deja pe gărzile de securitate pentru a menţine liniştea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici