Într-un interviu acordat Deutsche Welle, Irina Vlah a spus că, în calitate de guvernator al Autonomiei Găgăuze, va încerca să refacă legătura cu autorităţile centrale de la Chişinău. „Ne dorim o relaţie normală cu Chişinăul. Vrem ca demnitarii de la Chişinău să ne viziteze mai des, să vadă care sunt problemele regiunii. Găgăuzii vor dialog. Poate 2% din populaţia regiunii are viziuni mai radicale, dar majoritatea îşi doreşte relaţii bune cu Chişinăul”, a afirmat ea.
Vlah a precizat că deşi a fost susţinută la alegeri de Partidul Socialiştilor, nu face parte din acest proiect politic şi în general din niciun proiect politic. „Mă interesează în primul rând dezvoltarea economică a regiunii. Sunt gata să propun Chişinăului stabilitate în sudul ţării în schimbul deschiderii faţă de Autonomia Găgăuză. Vrem să se ţină cont de noi la elaborarea bugetului ţării, la implementarea anumitor proiecte de dezvoltare, la elaborarea Fondului de Dezvoltare Regională. Vrem să fim puşi pe picior de egalitate cu alte raioane ale ţării”, a precizat Irina Vlah.
Întrebată dacă va insista asupra federalizării Republicii Moldova, aşa cum a anunţat în campania electorală, ea a răspuns: „Nu are rost să punem acum în discuţie această chestiune, deoarece nu există condiţii pentru implementarea unei astfel de iniţiative. Actuala majoritate din Parlamentul de la Chişinău nu acceptă o astfel de iniţiativă”, a conchis Vlah.
Irina Vlah a câştigat cu 51,01% din voturi alegerile de duminică, potrivit datelor oficiale furnizate de Comisia Electorală de la Comrat. Pe locul doi s-a clasat deputatul democrat Nicolai Dudoglo, cu 19,05% din voturi.
În urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2014, Irina Vlah a devenit deputat pe lista Partidului Comuniştilor, dar a părăsit grupul parlamentar al PCRM chiar la prima şedinţă a noului Legislativ moldovean. La alegerile pentru funcţia de başcan, ea a fost susţinută de Moscova şi de Partidul Socialiştilor, partid prorus cu cele mai multe mandate în Legislativul de la Chişinău, dar aflat în opoziţie.