Virusul mpox a fost detectat în Pakistan

  • Virusul mpox a fost detectat în Pakistan.
  • Ministerul Sănătăţii din ţara asiatică a confirmat vineri cel puţin un caz la un pacient care s-a întors dintr-o ţară din Golf.
  • Autorităţile provinciale din domeniul sănătăţii au raportat trei cazuri.
Urmărește
1179 afișări
Imaginea articolului Virusul mpox a fost detectat în Pakistan

Virusul mpox a fost detectat în Pakistan

Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din Pakistan a spus că încă nu se ştie ce variantă de mpox are pacientul care a venit din Golf, potrivit Reuters. Tot vineri, departamentul de sănătate din provincia Khyber Pakhtunkhwa a anunţat că trei cazuri au fost detectate la persoane care veneau din Emiratele Arabe Unite. Pacienţii au fost introduşi în carantină.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat miercuri mpox o urgenţă globală de sănătate publică pentru a doua oară în doi ani, în urma izbucnirii unui focar în Republica Democrată Congo, care s-a răspândit în ţările vecine. Suedia a confirmat joi primul său caz de mpox, care este şi primul înregistrat în afara Africii.

Mpox se poate răspândi prin contact apropiat. Boala este fatală în cazuri rare şi dacă pacientul nu primeşte îngrijiri medicale. Boala provoacă simptome asemănătoare gripei şi leziuni pline de puroi pe corp.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici