"Visul american" al imigranţilor, afectat de criza financiară

Criza financiară din Statele Unite va intensifica tendinţa de reducere a fenomenului de migraţie care început în urmă cu doi ani, a anunţat filiera hispanică a Institutului de Cercetare Pew.

Urmărește
16 afișări
Imaginea articolului "Visul american" al imigranţilor, afectat de criza financiară

"Visul american" al imigranţilor, afectat de criza financiară (Imagine: Mediafax/AFP)

Potrivit unor statistici recente, aproximativ trei milioane de persoane, din populaţia totală de 8,3 milioane de locuitori ai oraşului New York, sunt născute în străinătate, circa 51,7 la sută dintre ei provenind din America Latină, 26,1 la sută din Asia, iar 17,3 la sută din Europa.

Conform diverselor surse, numărul persoanelor care au pătruns în mod clandestin în ţară se ridică la câteva sute de mii de persoane.

Pentru a-şi îndeplini visul american, persoanele care veneau din Mexic şi care au dorit să pătrundă clandestin în Statele Unite au trebuit să plătească aproximativ 7.000 de dolari, iar cele din Ecuador 15.000 de dolari.

"Nu am găsit nimic de lucru. Timp de o săptămână, am muncit numai o zi sau două", a declarat Miguel Gonzales, în vârstă de 48 de ani, care şi-a părăsit în urmă cu două luni soţia şi cei patru copii care locuiesc în oraşul Peubla, din Mexic, pentru a merge la New York.

Solicitările de forţă de muncă în domeniul "contrucţiilor se vor diminua. Restaurantele, spălătoriile şi saloanele de cosmetică vor fi mai puţin solicitate", a declarat şeful departamentului de sociologie a Colegiului Queens, demograful Andrew Beveridge.

Potrivit sociologului de la Hunter College din New York, Nancy Foner, criza creditelor va afecta familiile imigraţilor care încearcă să-şi achiziţioneze o casă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici