- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (03.09.2024, 07:19)
- Gabriel Pecheanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vladimir Putin a ajuns în Mongolia fără probleme. Preşedintele rus are un mandat de arestare emis de CPI
- Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, pe numele căruia CPI a emis un mandat de arestare, a sosit în Mongolia pentru o vizită de stat.
- În conformitate cu dreptul internaţional, Mongolia, membră a CPI, ar trebui să acţioneze pe baza mandatelor Curţii.
Urmărește
2113 afișări
Sursa foto: Hepta / Mediafax Foto
Preşedintele rus, Vladimir Putin, pe numele căruia Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis un mandat de arestare, a sosit luni în Mongolia, fără probleme, pentru o vizită de stat. În conformitate cu dreptul internaţional, Mongolia, membră a CPI, ar trebui să acţioneze pe baza mandatelor Curţii.
UE şi Ucraina au reamintit Mongoliei această obligaţie în ultimele zile, timp în care oficialii ruşi au afirmat că nu au „nicio îngrijorare” cu privire la vizita liderului rus, notează Politico.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Mandatul CPI, emis în martie 2023, îl acuză pe Putin de crime de război legate de deportarea şi transferul ilegal al copiilor din zonele ocupate ale Ucrainei în Rusia.
Nu există încă niciun indiciu că Mongolia intenţionează să-l aresteze pe Putin. Dacă nu reuşeşte, probabil că va fi urmărită penal pentru lipsa sa de acţiune, a declarat un expert juridic pentru POLITICO.
„Mongolia va fi cu siguranţă urmărită penal de Curtea Penală Internaţională. CPI ar putea decide apoi să trimită cazul la Adunarea statelor părţi, care ar putea condamna încălcarea de către Mongolia în cadrul unei aşa-numite proceduri de neconformitate. Cu toate acestea, nu există consecinţe grave, de exemplu sancţiuni”, a declarat Tamas Hoffmann, cercetător senior la Institutul de Studii Juridice.
„A adăposti un fugar de justiţia internaţională nu ar echivala doar cu obstrucţionarea justiţiei. Dacă Mongolia oferă chiar şi un refugiu sigur temporar pentru preşedintele Putin, va deveni efectiv un complice în asigurarea impunităţii pentru unele dintre cele mai grave crime”, a explicat Altantuya Batdorj, director executiv al Amnesty International Mongolia.
Mongolia, o ţară de aproximativ jumătate din dimensiunea Europei, dar locuită de doar aproximativ 3,4 milioane de oameni, are legături comerciale importante cu Rusia.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe