- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vladimir Putin a pus la punct un plan care va limita acţiunile lui Dmitri Medvedev - presă
Preşedintele rus Vladimir Putin finalizează un nou sistem politic, care nu va permite succesorului său, Dmitri Medvedev, nici măcar să încerce să acţioneze independent, nominalizarea sa ca preşedinte al partidului Rusia Unită fiind un element-cheie, relatează Kommersant în ediţia electronică.
Putin a pus la punct un plan care va limita acţiunile lui Medvedev (Imagine: Mediafax Foto)
Decizia lui Vladimir Putin de a deveni preşedintele partidului Rusia Unită, începând cu data de 7 mai, a reprezentat primul pas politic important al celui de-al doilea preşedinte al Rusiei. Decizia anunţată în primăvara lui 2008 arată că totul se desfăşoară conform planului şi că Putin va deţine prerogative mai mari decât Dmitri Medvedev.
În 1999, când Putin a fost ales preşedinte, acesta nu era nici pe departe cel mai influent om din stat. La începutul lui 2000, un grup de oficiali de stat şi finanţişti (cunoscuţi sub denumira de Semia - Familia), conduşi de şeful administraţiei prezidenţiale, Aleksander Voloşin, a conturat politica în Rusia.
Vladimir Putin a fost cel care l-a numit pe Voloşin preşedintele administraţiei şi a ţinut cont de părerea sa în luarea celor mai importante decizii. Acesta trebuia să menţină în echipa sa politicieni precum ministrul Căilor Ferate, Nikolai Aksenenko, premierul Mihail Kasianov şi ministrul Apărării civile, Situaţiilor de urgenţă şi prevenirii dezastrelor, Serghei Şoigu, consideraţi de către Semia posibili succesori ai lui Boris Elţîn. În calitate de succesor al lui Boris Elţîn, Putin trebuia să pară fidel liniei politice a acestuia.
Politica din 2008 a Rusiei este decisă de un grup de directori şi preşedinţi executivi ai unor corporaţii de stat, sub conducerea lui Vladimir Putin. Dmitri Medvedev va trebui să îl numească pe acesta premier şi să ia în considerare părerile sale, în cazul tuturor decizilor importante. Noul preşedinte va trebui să-şi fundamenteze politica pe Strategia 2020, sau planul lui Putin.
Cu timpul, însă, Putin a format şi condus o echipă care i-a permis să devină cel mai influent om de la Kremlin. Dmitri Medvedev, inclus şi el în acest plan, a fost succesorul lui Aleksandr Voloşin ca şef al Administraţiei, fiind cel care i-a cerut demisia lui Mihail Kasianov.
Din acest motiv, pregătindu-se să părăsească Administraţia pentru Guvern, Vladimir Putin a făcut tot posibilul ca succesorul său să nu fie tentat să aplice aceeaşi matrice. Preşedintele în exerciţiu nu va repeta greşelile grupului Semia, ai cărui lideri au considerat că noului şef de stat i se poate încredinţa atâta putere, şi nu va permite acest lucru lui Medvedev.
De asemenea, Dmitri Medvedev nu va avea ocazia să influenţeze Guvernul prin intermediul Parlamentului. Preşedinţii ambelor camere au fost aleşi înainte ca Medvedev să fie nominalziat şi vor acţiona în concordanţă cu voinţa lui Vladimir Putin.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO