- Home
- Externe
- (18.11.2021, 20:30)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vladimir Putin critică sistemele balistice din România şi activităţile NATO din Marea Neagră / Rusia a testat o rachetă hipersonică
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a criticat, joi, sistemele balistice NATO din România şi intensificarea activităţilor militare ale Alianţei Nord-Atlantice în Marea Neagră, iar armata rusă a anunţat efectuarea unui nou test cu rachetă hipersonică.
Urmărește
9795 afișări
Sursa foto: profimedia
Activităţile militare ale ţărilor occidentale în Marea Neagră depăşesc limitele, a acuzat preşedintele Rusiei în cursul unei reuniuni organizate de Ministerul de Externe de la Moscova. "În privinţa Mării Negre, cele mai recente evoluţii merg dincolo de anumite limite: bombardiere strategice zboară la o distanţă de 20 de kilometri de frontierele Rusiei şi pot transporta arme periculoase, după cum se ştie", a afirmat Vladimir Putin, citat de agenţia Tass.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Rezultate alegeri prezidenţiale pe judeţe. Fiefuri PNL, câştigate de Călin Georgescu. Ciolacu are 16 judeţe, Lasconi - Capitala şi 4 judeţe
-
Rezultate parţiale: Georgescu, în continuare pe primul loc. Luptă strânsă între Ciolacu şi Lasconi
-
Timiş. Rezultate finale alegeri prezidenţiale, turul I. Cu cine au votat timişenii
"Noi am exprimat în mod constant preocupări privind aceste activităţi, am vorbit despre linii roşii, înţelegem că partenerii noştri au o abordare foarte individuală şi, ca să mă exprim blând, nu iau în serios toate avertismentele noastre şi liniile roşii", a adăugat preşedintele Rusiei.
Vladimir Putin a subliniat că Statele Unite şi alte ţări occidentale "au ignorat" preocupările exprimate de Rusia privind extinderea NATO spre est. "Iar acum vedem unde se află infrastructura NATO. Este exact lângă frontierele noastre, iar în România şi Polonia au fost instalate sisteme de apărare antirachetă care pot fi utilizate uşor, ţinând cont de faptul că lansatoarele MK-41 staţionate în aceste ţări pot funcţiona ca sisteme de atac. Software-ul poate fi schimbat în câteva minute", a acuzat Vladimir Putin.
Administraţia Vladimir Putin a criticat de nenumărate ori iniţiativa SUA de a instala elemente antirachetă, în cadrul NATO, în România şi Polonia, precum şi montarea unui sistem antibalistic în Coreea de Sud. Washingtonul şi NATO susţin că instalaţiile antirachetă din Europa nu sunt îndreptate contra Rusiei, vizând contracararea ameninţărilor balistice din Iran, în timp ce sistemul din Coreea de Sud vizează ameninţarea nord-coreeană. Pe 1 noiembrie, Vladimir Putin a avertizat că Rusia va reacţiona la instalarea sistemelor balistice în apropierea frontierelor ruse.
Ministerul rus al Apărării a denunţat în ultimele zile prezenţa unor nave militare americane în Marea Neagră pentru un exerciţiu NATO.
Joi, armata rusă a anunţat că a efectuat un nou test cu rachetă hipersonică, în Marea Albă. Potrivit Ministerului rus al Apărării, citat de Agenţia France-Presse, o rachetă de croazieră Zircon a fost lansată de la bordul fregatei Amiral Gorcikov şi a lovit cu succes o ţintă.
La începutul lunii octomrbie, armata rusă a testat cu succes o rachetă hipersonică Zircon lansată în premieră de la bordul unui submarin, în Marea Barents. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat în trecut că rachetele de tip Zircon pot atinge viteze de nouă ori mai mari decât cea a sunetului şi au o rază de acţiune de circa 1.000 de kilometri. Liderul de la Kremlin a lăudat tehnologia hipersonică, evidenţiind că vor fi consolidate semnificativ capabilităţile militare ale Rusiei. Testele cu rachetele Zircon se vor încheia la sfârşitul acestui an. Sisteme de rachete Zircon urmează să fie instalate începând din 2022 la bordul fregatelor şi submarinelor Forţelor Navale ruse.
Administraţia Vladimir Putin are ca prioritate modernizarea forţelor armate, în contextul tensiunilor în relaţiile cu Occidentul apărute după anexarea de către Rusia a regiunii ucrainene Crimeea, în 2014.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu intră în turul 2
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Mateusz Morawiecki denunţă acţiunile destabilizatoare lansate de Belarus şi Rusia asupra UE şi NATO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 05:30
LIVE TEXT Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Călin Georgescu e pe primul loc şi a trecut de 2 milioane de voturi. Diferenţă minimă între Ciolacu şi Lasconi: sub 33.000. Mai sunt de numărat sub 350.000 de voturi. Lupta pentru turul 2 se va da pâna la ultimele voturi
-
astăzi, 05:02
Rezultate parţiale: Georgescu, în continuare pe primul loc. Luptă strânsă între Ciolacu şi Lasconi