- Home
- Externe
- (27.01.2023, 16:23)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
NEWS ALERT Vladimir Putin va declanşa o nouă ofensivă în Ucraina, cu 300.000 de militari ruşi, în februarie sau martie. Între timp, îşi pregăteşte ţara pentru un RĂZBOI TOTAL cu NATO ce ar putea dura ani de zile, anunţă Bloomberg
"La aproape un an de la o invazie la scară largă care ar fi trebuit să dureze câteva săptămâni, Putin pregăteşte o nouă ofensivă în Ucraina, pregătindu-şi în acelaşi timp ţara pentru un conflict cu Statele Unite şi aliaţii săi, despre care se aşteaptă să dureze ani de zile", transmite Bloomberg.
Urmărește
6889 afișări
Kremlin.ru
Între 300.000 şi 700.000 de soldaţi ruşi ar putea fi trimişi în Ucraina
La aproape un an de la o invazie care ar fi trebuit să dureze câteva săptămâni, Vladimir Putin pregăteşte o nouă ofensivă.
Scopul este să recâştige terenul pierdut, chiar dacă se pregăteşte pentru o lungă confruntare în Ucraina, transmite Bloomberg.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Urnele încep să se închidă în mai multe state, vin primele rezultate. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
Noul ministru al Apărării din Israel are origini româneşti. Cine este Israel Katz
-
Protestatarii încep să se adune la Ierusalim şi Tel Aviv după ce Gallant a fost demis
Numărul întăririlor? 700,000 de militari au fost mobilizaţi şi chemaţi la arme din septembrie 2022, estimează tabloidul The Sun.
Bloomberg transmite însă că ar fi doar 300,000 de militari ruşi.
În acelaşi timp, îşi pregăteşte ţara pentru un război cu SUA şi aliaţii săi, un conflict ar putea dura ani de zile.
Kremlinul îşi propune să demonstreze că forţele sale pot recâştiga teritoriile pierdute după luni de zile de lupte eşuate în care au pierdut teren.
Rusia pune presiune asupra Kievului şi a susţinătorilor săi pentru a conveni asupra unui soi de armistiţiu care să lase Rusia să controleze regiunile sud-estice aflate sub ocupaţia sa militară, adică Zaporojie, Herson, Doneţk, Lugansk şi Crimeea. Eventual, să se şi extindă până la Odesa.
Dar infanteriştii ruşii sunt slab echipaţi şi au ofiţeri incompetenţi.
Nici măcar dictatorul Putin nu poate nega slăbiciunile armatei ruse, au transmis unii oficiali ruşi apropiaţi regimului, vorbind sub rezerva anonimatului pentru Bloomberg.
Eşecurile persistente i-au determinat pe mulţi de la Kremlin să fie mai realişti cu privire la ambiţiile lor imediate, recunoscând că şi menţinerea linii actuale a frontului din Ucraina ar fi o mare realizare.
Dar Putin rămâne convins că forţele mai mari ale Rusiei şi dorinţa sa de a sacrifica cât mai mulţi militari, la fel cum a procedat dictatorul sovietic Iosif Stalin în Războiul Patriotic cu Germania Nazistă, va putea câştiga războiul.
Numărul victimelor din Ucraina sunt deja de ordinul sutelor de mii, potrivit estimărilor americane şi europene.
Noua operaţiune de ofensivă va debuta în februarie sau martie, au comunicat apropiaţii Kremlinului.
Noua ofensivă din februarie/martie 2023 va fi mai nemiloasă decât cea începută pe 24 februarie 2022
Comentariile lor confirmă avertismentele din partea Ucrainei şi a aliaţilor săi că urmează o nouă ofensivă rusă mult mai nemiloasă şi sugerează că aceasta ar putea începe înainte ca Kievul să primească tancurile şi aeronavele promise de Occident, adică în februarie sau în martie 2023.
Tancurile Leopard-2, Challenger-2 şi M1 Abrams ar putea fi livrate abia la sfârşitul lunii martie, cel mai târziu până la Paştele Ortodox ar putea să fie puse în folosinţă.
Determinarea lui Putin prevesteşte o altă escaladare mortală a războiului său, în timp ce Kievul pregăteşte apărarea, avertizează Bloomberg.
Liderul rus crede că nu are altă alternativă decât să escaladeze războiul ruso-ucrainean într-un RĂZBOI MONDIAL cu SUA şi aliaţii săi, au spus oamenii. O nouă rundă de mobilizare este posibilă imediat în această primăvară, au spus ei, deoarece economia şi societatea rusă sunt din ce în ce mai subordonate nevoilor războiului.
„Putin este dezamăgit de modul în care decurge situaţia, dar nu este pregătit să-şi abandoneze obiectivele”, a declarat Tatiana Stanovaya, fondatoarea R.Politik, o companie de consultanţă politică. „Înseamnă doar că traseul va fi mai lung, mai sângeros şi mai rău pentru toată lumea”.
Oficialii de informaţii americani şi europeni se întreabă dacă Rusia are resursele pentru o nouă ofensivă majoră, chiar şi după ce a mobilizat 300.000 de trupe suplimentare în toamna trecută.
Între timp, aliaţii Ucrainei îşi intensifică aprovizionarea cu arme, pregătindu-se să livreze pentru prima dată vehicule blindate şi tancuri de luptă principale care ar putea ajuta trupele ucrainene să treacă prin liniile ruseşti.
Dar atacurile brutale şi zdrobitoare ale Rusiei în locuri precum Bakhmut, un oraş estic care are o valoare strategică limitată, au uzat forţele ucrainene, scăzând capacitatea Kievului de a organiza noi operaţiuni ofensive în altă parte, potrivit oficialilor americani.
După ce atacurile fulger ale forţelor ucrainene din vara şi toamna au încălcat liniile sale defensive, Rusia şi-a intensificat protecţia, săpând tranşee, amplasând apoi capcane anti-tanc şi mine anti-personal pentru a încetini orice avans potenţial al forţelor ucrainene, care au ca obiectiv recuperarea Donbasului şi Crimeii până în 2024/2025.
În mod public, Kremlinul spune că în prezent nu există planuri de mobilizare mai mare.
Războiul din Ucraina ar putea să semene cu Primul Război Mondial
Pe termen mai lung, Putin a aprobat planurile de extindere a rândurilor armatei cu aproape 50% în următorii câţiva ani, desfăşurând noi forţe în apropierea Finlandei, care este în proces de aderare la NATO.
Şcolile şi universităţile reinstituie cursurile de pregătire militară desfăşurate ultima dată pe scară largă în epoca sovietică, pe măsură ce pregătirile de război pătrund în societate.
Totuşi, unele elemente de realism despre performanţa dezastruoasă a armatei până în prezent au început să se strecoare în mass-media de stat strict controlată.
„Până acum rezultatele au fost îngrozitoare, deoarece Rusia nu era deloc pregătită”, a spus Serghei Markov, un consultant politic cu legături strânse cu Kremlinul.
„S-a transformat într-un război prelungit, iar Rusia nu are încă suficientă forţă de muncă sau echipament pentru a-l duce”, a spus el.
„Trebuie să oprim contraofensiva ucraineană şi să zădărnicim eforturile Occidentului de a ne învinge prin câştigarea avantajului militar. Forţele ruse nu au demonstrat capacitatea de a face asta din primele săptămâni ale invaziei, recuperând doar un oraş mic în ultimele şase luni şi cu un cost uriaş în pierderi".
Trupele Ucrainei, dimpotrivă, au surprins în mod constant aliaţii şi observatorii cu succesele lor în a-i respinge pe invadatori.
Cu toate acestea, oficialii militari americani şi europeni se tem că conflictul s-ar putea transforma în curând într-o luptă de artilerie în stilul Primului Război Mondial, cu liniile frontului în mare parte stagnate, fiind un scenariu care ar putea ajunge să favorizeze Rusia, cu populaţia sa mai mare şi industria militară masivă.
Din punct de vedere diplomatic, Rusia a căutat să câştige susţinători în rândul ţărilor non-occidentale cu apeluri pentru discuţii privind încetarea focului.
Chiar şi oamenii apropiaţi de Kremlin recunosc că aceştia sunt fără speranţă în prezent, având în vedere cererea Ucrainei ca Rusia să-şi retragă trupele ca o condiţie pentru orice înţelegere.
.„Dacă nu se schimbă ceva, ne uităm la un război de uzură precum Primul Război Mondial, care ar putea dura mult timp, deoarece ambele părţi cred că timpul este de partea lor”, a declarat Andrey Kortunov, şeful Afacerilor Internaţionale Rusia, fondată de Kremlin. „Putin este sigur că fie Occidentul, fie Ucraina vor obosi.”
Şi printre aliaţii Ucrainei cresc temerile că conflictul va dura ani.
„Anul acesta va fi foarte, foarte dificil să expulzezi militar forţele ruse din fiecare centimetru din Ucraina şi din Ucraina ocupată – sau din Ucraina ocupată de ruşi”, a declarat preşedintele şefilor de stat major al SUA, Mark Milley, pe 20 ianuarie, după o întâlnire a SUA a oficialilor militari.
„Dar cred că, la sfârşitul zilei, acest război, la fel ca multe războaie din trecut, se va termina la o masă de negocieri”.
Putin ar putea declara RĂZBOI TOTAL Statelor Unite şi aliaţilor NATO
Pe parcursul anului 2022, au apărut mai multe informaţii că Rusia se pregăteşte pentru un război convenţional şi îndelungat cu NATO, a transmis Newsweek.
Putin, dar şi alţi oficiali ruşi ca Dimitri Medvedev, fostul premier şi preşedinte al Rusiei, au ameninţat deseori Occidentul cu atacuri nucleare.
„Cred că din perspectiva Moscovei, ei vor să construiască un caz că toată chestia asta a fost începută de NATO şi Statele Unite”, a comunicat Jonathan Katz, directorul Iniţiativelor pentru Democraţie şi membru senior al German Marshall Fund al Statelor Unite.
NATO trebuie să se pregătească pentru un război total cu Rusia, a declarat un fost comandant adjunct al NATO pentru Fox News în septembrie 2022.
Pe Al-Jazeera a fost publicat un articol cu titlul „Un război la alt nivel” dacă NATO înarmează Ucraina, avertizează Rusia.
Mişcarea „extrem de periculoasă” de a furniza Kievului cu arme grele, cum ar fi tancurile de luptă, ar putea ameninţa „securitatea globală şi paneuropeană”.
„Potenţial, acest lucru este extrem de periculos. Va însemna aducerea conflictului la un nivel cu totul nou, care, desigur, nu va fi de bun augur din punctul de vedere al securităţii globale şi paneuropene”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.
Kremlinul a presat Occidentul să nu livreze Ucrainei arme grele capabile să lovească forţele şi teritoriul rusesc.
Potrivit Reuters, pe 19 ianuarie 2023, Dimitri Medvedev a avertizat NATO că o înfrângere a Rusiei în Ucraina ar putea declanşa un război nuclear.
Propagandiştii Kremlinului au mai răspândit frica că Rusia va apela la arme nucleare numai şi dacă ucrainenii ar pune piciorul în peninsula Crimeea.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Greșesc sau nu sondajele americane? Care sunt cele 3 scenarii în care ar putea câștiga Kamala Harris alegerile din SUA
Citește pe www.zf.ro: Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Rezultatele din șapte state swing vor decide Președintele SUA. Republicanii susțin că Trump va lua Pennsylvania, care are cele mai multe voturi electorale
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de averea Ronei Hartner. Motivul pentru care fiica ei nu a primit o moștenire prea mare
CANCAN.RO
„Eu sunt Ilinca”. Soția lui George Simion anunță o surpriză editorială în podcast-ul lui Codin Maticiuc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe