Vladimir Putin iese din vizuină, dar nu riscă să fie atins de mandat internaţional de arestare

Preşedintele rus Vladimir Putin se va întâlni cu omologul său din Belarus, Aleksander Lukaşenko, în marja summitului Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai (SCco), programat de mâine până sâmbătă la Astana, Kazahstan.

2385 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin iese din vizuină, dar nu riscă să fie atins de mandat internaţional de arestare

Vladimir Putin iese din vizuină, dar nu riscă să fie atins de mandat internaţional de arestare

Anunţul întâlnirii Putin-Lukaşenko a venit de la ministrul rus de externe, Serghei Lavrov. „Evident, summit-ul SCO este locul în care se vor întâlni”, a spus Lavrov, vorbind la canalul Belarus 1.

„Relaţiile noastre de alianţă şi de parteneriat strategic se bazează pe reciprocitate. Fiecare decizie luată de preşedinţii pentru dezvoltatea Uninii şi dezvoltarea politicii sale externe se bazează pe principiul reciprocităţii şi al echilibrului intereselor”, a spus, cu obişnuita lui limbă de lemn, ministrul Lavrov.

Pe numele lui Putin există un mandat internaţional de arestare emis de Curtea Penală Internaţională pe 17 martie 2023, însă acesta nu-şi face efectul în Kazahstan. 

În schimb, Zelenski atacă la baionetă cu vorbe. Într-un interviu acordat Philadelphia Inquirer, reluat şi de presa ucraineană, şeful de la Kiev subliniază că Ucraina nu va invitată la summitul Alianţei NATO, programat la Washington între 9 şi 11 iulie.

„Înţelegem că Casa Albă nu este pregătită să ne trimită o invitaţie”, a spus Zelenski, deplângând faptul că „din păcate, aceasta este politica unui pas înainte, doi paşi înapoi”.

Potrivit preşedintelui ucrainean, Washingtonul încă se teme să pună Ucraina în situaţia de a obţine o victorie împotriva Rusiei. „Toată lumea încă se teme că Rusia se va rupe, toată lumea se teme de ce se va întâmpla cu Rusia fără Putin”, a conchis el acuzator la adresa politicii americane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici