- Home
- Externe
- MOSCOVA, (17.12.2015, 13:50)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vladimir Putin în sesiunea anuală cu presa: Putin nu vede o depăşire a tensiunilor cu Ankara în timpul actualei conduceri turce - VIDEO
Preşedintele rus Vladimir Putin a susţinut, joi, cea de-a 11-a sesiune anuală de întrebări şi răspunsuri cu presa. Cu această ocazie, Valdimir Putin a declarat că Turcia a acţionat contrar propriilor interese doborând bombardierul rus, apreciind că nu vede nicio posibilitate de depăşire a tensiunilor în timpul actualei puteri turce, relatează Associated Press în pagina electronică.
Urmărește
2515 afișări
Vladimir Putin susţine cea de-a 11-a sesiune anuală de întrebări şi răspunsuri cu presa (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)
Putin nu vede o depăşire a tensiunilor cu Ankara în timpul actualei conduceri turce
Putin s-a declarat şocat de faptul că Ankara nu a încercat să-şi explice această acţiune, ci a cerut imediat ajutorul NATO.
Putin a mai spus că staţionarea unor sisteme de rachete antiaeriene în Siria a pus capăt încălcării spaţiului aerian sirian de către avioane militare turceşti.
Potrivit agenţiei ruse Tass, aproximativ 1.390 de jurnalişti au fost acreditaţi la eveniment, inclusiv Ksenia Sobciak de la postul Dojd, care a intrat într-o dispută cu Putin în cursul evenimentului de anul trecut.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Putin a creat această tradiţie a întâlnirii cu presa în 2001, din cauza numeroaselor solicitări pe care le-a primit de la jurnaişti, potrivit purtătorului său de cuvânt.
De obicei conferinţa începe la prânz şi durează mai multe ore. Reporterii îi adresează întrebări, iar liderul de la Kremlin decide când încheie evenimentul.
În timp ce Putin răspunde o singură dată pe an întrebărilor presei, numeroşi alţi şefi de stat stau de vorbă cu jurnaliştii mult mai des.
Preşedinţii americani, spre exemplu, susţin de mai multe ori pe an conferinţe de presă oficiale şi fac, adesea, declaraţii neanunţate, la Casa Albă, ocazie cu care răspund, de asemenea, întrebărilor jurnaliştilor.
Vladimir Putin ameninţă că orice avion turc care intră neautorizat în Siria va fi doborât
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, consideră că doborârea bombardierului rus a fost un "act inamic" al Turciei pentru a face pe placul Statelor Unite, avertizând că forţele ruse vor doborî orice aparat militar rus care va intra în Siria.
"Dacă doborârea avionului rus ar fi fost un accident, aşa cum susţine Turcia, ar fi trebuit să prezinte scuze; în schimb, turcii au căutat susţinerea NATO", a declarat Putin, conform Corriere della Sera.
Moscova este pregătită să-şi restabilească relaţiile cu Georgia
Rusia este pregătită să-şi restabilească relaţiile cu Georgia, o fostă republică sovietică, relaţii răcite în urma războiului de cinci zile din august 2008, relatează Reuters în pagina electronică.
Moscova este pregătită inclusiv să anuleze regimul de obligativitate a vizelor impus georgienilor, a mai anunţat Putin în conferinţa sa de presă anuală.
Numindu-l pe Mihai Saakaşvili - preşedintele Georgiei în timpul războiului-fulger cu Rusia, în funcţia de guvernator al unei regiuni din Ucraina - Kievul a "scuipat poporul ucrainean în faţă", a apreciat Putin.
Rusia vrea o soluţionare rapidă a conflictului din estul Ucrainei
Rusia vrea o soluţionare rapidă a conflictului din estul Ucrainei, a declarat Vladimir Putin joi, în întâlnirea anuală cu presa, relatează Associated Press în pagina electronică.
"Suntem interesaţi să vedem conflictul (din estul Ucrainei) soluţionat cât mai rapid posibil", a spus Putin, în spatele căruia se afla o hartă a Rusiei ce include Peninsula ucraineană Crimeea, pe care Moscova a anexat-o în martie 2014, înaintea izbucnirii conflictului din regiunea Donbas (est). Comunitatea internaţională nu a recunoscut această anexare.
Liderul de la Kremlin a îndemnat Guvernul ucrainean să aprobe rapid un pachet legislativ cu privire la organizarea unor alegeri locale în Ucraina, dar a afirmat că autorităţile ucrainene avansează încet în această problemă.
El a declarat că Moscova vrea ca acest conflict să fie soluţionat şi este pregătită să-şi folosească influenţa pe care o are pe lângă rebelii proruşi din estul Ucrainei pentru a se ajunge la un compromis.
Putin a anunţat că Rusia va discuta despre un posibil schimb de prizonieri cu Ucraina.
El a reiterat că Moscova nu are trupe guvernamentale în estul Ucrainei, adăugând însă că acolo au fost oameni care au "efectuat anumite sarcini militare".
Întrebat dacă Moscova este pregătită să accepte un schimb - imlpicând doi militari ruşi pe care Kievul susţine că-i deţine şi pilotul ucrainean Nadejda Savcenko plus alţi prizonieri -, Putin a răspuns că orice schimb este necesar să fie "egal" şi că este necesar ca detaliile să fie discutate cu autorităţile ucrainene.
Rusia va continua campania în Siria până începe procesul politic
Operaţiunea militară rusă în Siria va continua până începe procesul politic, a anunţat Putin joi, în conferinţa de presă televizată, adăugând că, atunci când sirienii vor decide că a venit vremea încetării luptei şi lansării negocierilor, Moscova îşi va înceta operaţiunile, relatează AP online.
"Nu vrem să fim noi mai sirieni ca sirienii", a subliniat el.
Putin a spus că nu este sigur dacă Rusia are sau nevoie de o bază permanentă în Siria.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe