- Home
- Externe
- MOSCOVA, (06.06.2015, 14:30)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vladimir Putin: Rusia va crea capacităţi ofensive pentru a contracara sistemul antirachetă al NATO
Rusia îşi va dezvolta capacităţile ofensive şi intenţionează să creeze sisteme care pot depăşi elementele antirachetă instalate de NATO în ţările europene, avertizează preşedintele rus, Vladimir Putin.
Urmărește
2587 afișări
Vladimir Putin: Rusia va crea capacităţi ofensive pentru a contracara sistemul antirachetă al NATO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Statele Unite au ieşit în mod unilateral din Acordul privind apărarea antirachetă (ABM), un pilon al sistemului de securitate internaţional. În acest caz, oare tot Rusia a dat dovadă de agresivitate?! Noi nu facem decât să răspundem ameninţărilor care ne vizează. Şi o facem în mod limitat, pentru a garanta securitatea Rusiei. Sau poate că cineva se aştepta să predăm armele?!", a declarat Putin într-un interviu acordat cotidianului italian Corriere della Sera.
"Într-o perioadă, le-am propus partenerilor noştri americani să construim împreună un sistem de apărare antirachetă: Rusia, SUA şi Europa. Propunerea noastră a fost respinsă. Atunci ne-am gândit: este un sistem costisitor şi încă nu îi cunoaştem eficienţa. Normal că, pentru a garanta partea noastră a echilibrului strategic, vom dezvolta potenţialul ofensiv strategic şi ne gândim să creăm sisteme care să poată depăşi sistemul antirachetă (al NATO). Vă pot spune că am făcut progrese importante în această direcţie", a atras atenţia preşedintele Rusiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Rusia nu are o atitudine conflictuală faţă de nimeni; oricum, în aceste probleme, după cum spunea Otto von Bismarck, nu contează discursul, ci potenţialul. Care sunt capabilităţile militare? Bugetul militar al Statelor Unite depăşeşte cheltuielile militare ale tuturor ţărilor lumii, în comun. Bugetul NATO este de zece ori mai mare decât cel al Rusiei. Rusia nu mai are baze militare în străinătate. Politica noastră nu mai are caracter mondial, ofensiv sau agresiv", a dat asigurări liderul de la Kremlin, care luni va începe o vizită în Italia şi la Vatican.
Vladimir Putin a condamnat "comportamentul agresiv" al Statelor Unite, precizând că în largul Norvegiei patrulează permanent submarine militare americane şi amintind de extinderea Alianţei Nord-Atlantice spre est, în apropierea frontierelor Rusiei.
Rusia a denunţat în mai multe rânduri planul Alianţei Nord-Atlantice de a instala elemente antirachetă în România şi Polonia.
Citeşte şi:
SUA ar putea modifica strategia nucleară, pentru contracararea Rusiei. Moscova urmăreşte evoluţiile
Citeşte şi:
Ambasadorul SUA la NATO: Scutul antirachetă protejează populaţiile şi teritoriile Aliaţilor. Nu este contra Rusiei
Citeşte şi:
AVERTISMENT al armatei ruse: Rusia va considera ţinte prioritare ţările europene care vor găzdui sisteme antirachetă/ NATO respinge acuzaţiile Moscovei. RĂSPUNSUL LUI PONTA
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: SUA ar putea modifica strategia nucleară, pentru contracararea Rusiei. Moscova urmăreşte evoluţiile
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe