- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vladimir Voronin acuză România de "agresiune permanentă" la adresa R.Moldova
Preşedintele R.Moldova, Vladimir Voronin, a acuzat joi România de "agresiune permanentă" la adresa ţării sale, precizând că le va prezenta liderilor UE o listă cu toate nemulţumirile sale, în scopul depăşirii disputelor dintre cele două ţări.
Vladimir Voronin acuză România de "agresiune permanentă" la adresa R.Moldova
Vladimir Voronin a declarat că Bucureştiul nu a recunoscut corespunzător statalitatea Republicii Moldova şi încearcă să o submineze prin atragerea studenţilor, preoţilor şi prin acordarea de paşapoarte româneşti cetăţenilor moldoveni.
"În următoarele zile, le voi trimite un mesaj şefilor de stat şi de guvern din Uniunea Europeană în care voi explica situaţia dintre un stat membru UE şi un vecin al Uniunii", a declarat Voronin în cursul unei conferinţe de presă organizate la Bruxelles.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Prag depăşit. Peste 150.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
"Speram că problemele vor dispărea odată cu aderarea României la Uniunea Europeană", a spus liderul de la Chişinău. "Dar observăm că am făcut o mare greşeală - dimpotrivă, simţim o agresiune permanentă din partea României", a adăugat el, dezvăluind că oficialii UE cu care a discutat situaţia la Bruxelles şi-au exprimat preocuparea.
Liderii UE se vor reuni la 14 decembrie pentru summitul de la Bruxelles.
Voronin a făcut referire şi la declaraţiile de săptămâna trecută ale ambasadorului român la Chişinău, Filip Teodorescu, privind revizuirea Tratatului de Pace între Puterile Aliate şi Asociate cu România, semnat la Paris la 10 februarie 1947. Preşedintele moldovean susţine că Teodorescu a explicat între timp că declaraţiile sale au fost făcute "nu în calitatea de ambasador, ci de istoric".
"Am tratat această problemă cu mult calm şi cred că trebuie abordată de Uniunea Europeană", a spus Voronin.
În cursul vizitei la Bruxelles, Voronin s-a întâlnit cu oficiali UE şi NATO , inclusiv cu comisarul pentru Extindere, Benita Ferrero-Waldner. Purtătorul de cuvânt al comisarului a confirmat că Voronin a discutat problema relaţiilor cu România, iar Ferrero-Waldner a luat notă de declaraţiile liderului moldovean.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO